Bekir Demirağ

Bu sezon herkese ZOR !..

Bekir Demirağ

Nihayet beklenen gün geldi ve Süper Lig’de  2022-23 futbol sezonu geride bıraktığımız hafta sonu  oynanan karşılaşmalarla start aldı.
A.Hatayspor’un BAY geçtiği ilk haftanın en çarpıcı sonucunu tabii ki kadrosunu her transfer sezonunda olduğu gibi yine pahalı transferlerle dolduran Fenerbahçe hem de kendi evinde ligin yeni takımı Ümraniyespor ile  hem de uzatma dakkalarında bulduğu golle 3-3 berabere kalarak aldı.
 
İlk haftanın lideri , bu sezon Avrupa kulvarında ülkemizi temsil eden Başakşehir F.K. oldu. Kasımpaşa önünde alınan 4-0’lık galibiyet, turuncu- mavili ekibin liderlik koltuğuna oturmasını sağladı.
 
Geçtiğimiz sezonu şampiyonlukla taçlandıran Trabzonspor, Süper Lig’de sezonun açılış maçında  deplasmanda ligin yeni takımlarından İstanbulspor’u 2-0 yenerek 3 puanı hanesine yazdırdı. Aynı şekilde Galatasaray da deplasmanda FT. Antalyaspor önünde tek gollü bir galibiyet alarak lige 3 puanla giriş yaptı. Adana Demirspor ve Alanyaspor da deplasmanda oynadıkları ilk maçlarını kazanmayı başardı. Ligin yeni ekibi MKE Ankaragücü ise evinde Konyaspor ile golsüzlüğü bozamadı. 
 
Bu sezon transfer tahtası KAPALI olduğu için transfer yapamayan Süper Lig temsilcimiz Kayserispor, yeni teknik direktörü Çağdaş Atan yönetiminde çıktığı ilk deplasman maçında  sezonun şampiyon adayları arasında gösterilen ekibi Beşiktaş’a  uzatmalarda yediği tek golle puansız kapatırken, oynadığı yürekli futbolla taraftarlarına UMUT saçtı.
Vodafon Park’ta oynanan zorlu karşılaşmada Gavranovic ve Emrah Başsan ile NET gollük pozisyonları değerlendiremeyen sarı- kırmızılılar, uzatmaların 6. dakikasında Rachid Ghezzal’ın attığı gole mani olamadı ve İstanbul’dan üzgün döndü.
 
Maçı izleyen hemen herkesin ortak fikri ‘ Kayserispor’a yazık oldu…’ şeklindeydi. 
Şimdi önümüzde İstanbulspor ile oynayacağımız maç var. Cumartesi günü Kadir Has Stadı’nda oynanacak bu karşılaşma, haftayı yenilgiyle kapatan her iki takım açısından da büyük önem taşıyor. 
 
Taraftarlarının yoğun tribün desteğini yanına alıp kendi normal oyununu sahaya yansıtacak bir Kayserispor’un bu maçta kazanması son derece doğal ? Ancak, futbolda liglerin özellikle ilk 5-6 haftasında ortaya çıkan  BEKLENMEDİK sonuçları  da ASLA sürpriz olarak görmemek gerekiyor. Çünkü, takımlar henüz uyum sürecindeler ve favori gösterilen ekiplerin de puan kayıplarına çok sık rastlanabiliyor.
 
Tabii bu sezon ligin hemen her takım için  yine çok çetin ve ZOR  geçeceği daha ilk hafta ortayaçıkan sonuçlarla görüldü. 
Önemli olan, hatalardan DERS çıkarmak ve bunlardan bir an önce kurtulmak için ileriye yönelik adımları anında atmak ?
4 takımın düşeceği bu sezonda daha ilk hafta oynanmışken şu takmlar düşer diye ahkam kesmek hiç doğru olmaz …
Şahsi kanaatim, geçtiğimiz sezon ki gibi ne şampiyonluğa koşacak takımlar ve ne de küme düşme adayları  erken belli olmayacak , işini iyi yapan ve inananlar hedeflerine ulaşırken beceremeyenler de bir alt lige inmeye razı olacak ?
Aman bizden yani Kayserispor’umuzdan UZAK olsun da, kim düşerse düşsün (!)
Kayserispor’umuza İstanbulspor maçı ile başlayacak bu ZORLU  süreçte üstün başarılar diliyorum. 
Yolu açık, şansı bol olsun !.

Yazarın Diğer Yazıları