Uzmanı açıkladı - Kayseri'de salgın mı var?

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Altıntop, hastanelerde yaşanan yoğunluk için Kayserililere uyarıda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Uzmanı açıkladı - Kayseri'de salgın mı var?

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Altıntop kentte son zamanlarda acillerde yaşanan yoğunluk üzerine açıklamada bulunarak, “Salgın yok, mevsim geçişlerinde bu gibi şikâyetlerin yaşanması normal, içme sularında sorun yok. İçme suları salgını haberleri gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Kayseri’de son zamanlarda pek çok vatandaş hemen hemen aynı şikâyetlerle acil servislere başvuruyor. Özellikle son haftalarda üst solunum yolu enfeksiyonu belirtileriyle aile hekimlerine ve hastanelerin acil servislerine başvurularda artış yaşandı. Uzmanlar risk grubundaki bireyleri bu tür semptomları ciddiye almaları konusunda uyarırken alınacak önlemlerin, bulaşma riskini azaltmada etkili olduğuna dikkat çekiyor.

'Kimse Rehavete Kapılmasın'

Konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber’e açıklamalarda bulunan Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Altıntop, kentte son zamanlarda acillerde yaşanan yoğunluğun mevsimsel olduğuna dikkat çekti. Altıptop, 'Hastaların şikâyetleri ise genelde hep aynı. Boğaz yanması, burunda tıkanıklığı gibi soğuk algınlığı ve grip belirtileri ile doktorların kapısını çalıyorlar. Mevsim geçiş döneminde bunlar çok normal. Kimse rehavete kapılmasın. Ortada bir salgın yok' dedi.

Kayserililere Uyarı – Rehavete Kapılmayın!

Altıntop, 'Son günlerde hastanelerde yaşanan yoğunluk sık sık gündeme geliyor. Hasta sayısının yoğunluğundan dolayı muayene için sıranın zor bulunduğu ifade ediliyor. Hastaların şikâyetleri ise genelde hep aynı. Boğaz yanması, burunda tıkanıklığı gibi soğuk algınlığı ve grip belirtileri ile doktorların kapısını çalıyorlar. Mevsim geçiş döneminde bunların çok normal olduğunu ifade eden Altıntop; ‘Tam mevsim geçişi zamanı. Bu hastalıkların hepsi normal. Havalar mevsim normallerinin altında seyrediyor. Bu sebepten dolayı insanlar çabuk hastalanabiliyor. Birde bazen hastalık ve alerjik reaksiyonlar karışıyor. İlkbahar ayları alerjinin pik yaptığı dönem. Bu sebepten halsizlik ve kırgınlık hissetmeleri normal.  Ama kmse rehavete kapılmasın. Ortada bir salgın yok' ifadelerini kullandı.

'İçme Suyu Salgını Doğru Değil'

İçme suyundan dolayı salgın var haberlerinin doğru olmadığını ifade eden Altıntop, 'Çok güzel bir yağış sezonuna girdik. İçme suyundan dolayı salgın yaşanıyor haberleri doğruluğu yansıtmıyor. Sularımız çok temiz. Ben kendim de çeşme suyu kullanıyorum. Yanımda 2000 bin çalışanım var kimsede bir şikâyet söz konusu değil' dedi