Türkiye'de ilk Kayseri'de gerçekleşti!

Türkiye'de ilk kez Kayseri'de düzenlenen eğitim Kayserililerin dikkatini çekerken Ali Dağı'nın programdaki önemi gözler önüne seriliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye'de ilk Kayseri'de gerçekleşti!

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, ülkede bir ilki gerçkelşetirerek Kayseri'de eğitimcinin eğitimi kursu düzenledi. Kurs 8 gün süren yoğun bir programı kapsarken katılımcılara yamaç paraşütü antrenörlüğü konusunda uzmanlaşma fırsatı sunuldu. Bu kapsamda akıllara Kayseri'deki Ali Dağı geldi.

Türkiye'deki önemli yamaç paraşütü merkezlerinden bir olan Ali Dağı'nda sporcular 130 kilometre uçabiliyorlar. Yaklaşık 5 bin 400 metre yüksekliğe kadar uçuş yapılan dağda, yamaç paraşütü konusuna uluslararası merkez niteliği taşımaktadır.

Türkiye'de ilk: Kayseri'de gerçekleşti!

Hunat TV'de yer alan habere göre, kursa katılan katılımcılar eğitim alanında uzmanlaşma fırsatı buldu. Kurs sonrası başarılı olanlara Eğitimcinin Eğitimi sertifikası verilecek ve ülke genelinde yamaç paraşütü antrenörü yetiştirebilecek.

Türkiye'de ilk: Kayseri'de gerçekleşti!

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, spor alanında niteliklil eğitmenlerin sayısını arttırmayı ve sporun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamayı hedefliyor.