Bakanlık Kayseri'ye milyarlar yağdırmış!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın 'Anadolu'nun marka şehri' olarak nitelendirdiği Kayseri'ye bakanlık son 21 yıldda milyarlaca destek sağladını gösteren raporu paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Bakanlık Kayseri'ye milyarlar yağdırmış!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın 'Anadolu'nun marka şehri' olarak nitelendirdiği Kayseri'ye bakanlık son 21 yıldda milyarlaca destek sağladını gösteren raporu paylaştı. Buna göre kente 58,7 milyar lira tarımsal destek ve yatırım yapıldı.

Bu zamanda Kayseri'ye yapılan tarımsal destekler 19 kat artarken baraj, gölet ve sulama başta olmak üzere 145 adet tesis hizmete alındı.

101 bin hektar arazide çalışma yapılarak 110 milyon fidan toprakla buluşturuldu. 3 bin 692 kırsal kalkınma projesi için 154,5 milyon lira hibe verilerek 3 bin 692 kişiye istihdam sağlandı.

Bakanlık Kayseri'ye milyarlar yağdırmış!

Ayrıca 1,8 milyon dekar alanda arazi toplulaştırması yapılırken ORKÖY desteklerinden de 2 bin 450 aile faydalandığı belirtildi.

Bakan Yumaklı, ''Anadolu'nun marka şehri, gözbebeğimiz Kayseri'yi her geçen gün artan yatırımlarımızla TürkiyeYüzyılı’na taşıyacağız.'' dedi.

Kayseri'de yapılan tarımsal desteklemelerin yanı sıra kent genelinde devlet desteğiyle genç girişimci olan birçok vatandaş da bulunuyor. Hayvancılıkla uğraşan genç girişimciler süt ve süt ürünleri satışıyla da ekonomiye katkı sağladıklarını belirtilyorlar.