Tüm Türkiye'de 1 Dakikalık Saygı Duruşu!

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde, üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman Türk askeri şehit oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, hain terör saldırısının ardından Pençe Kilit Harekât bölgesinde şehit olan askerler için 15 Ocak Pazartesi günü bayrak töreni öncesinde, tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını bildirdi. Detaylar haberimizde…

Tüm Türkiye'de 1 Dakikalık Saygı Duruşu!

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde, üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman Türk askeri şehit oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) hain terör saldırısının ardından; Pençe Kilit Harekât bölgesinde şehit olan askerler için 15 Ocak Pazartesi günü bayrak töreni öncesinde, tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan kahraman Türk askerlerine Allah’tan rahmet, şehit ailelerine başsağlığı diledi. MSB; ‘Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.’ dedi.

MSB, Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki saldırının ardından Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedefleri hava harekâtlarının yanı sıra, kara ateş destek vasıtalarıyla da etkili şekilde vurulduğunu Irak ve Suriye’nin kuzeyindeki teröristlere ait 29 hedefin Hava Kuvvetleri imha edildiğini duyurdu.

MSB, Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki terörist saldırısının ardından Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısını 23 olarak açıkladı.

MSB, X isimli sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda; ‘Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak! Kahraman Mehmetçik en zorlu arazide PKK’lı teröristlere hain saldırının bedelini ödetmeye devam ediyor. Son 24 saatte etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 57’ye yükseldi. Operasyonlarımız kararlılıkla devam ediyor!’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin X üzerinden Şehitlik mertebesine ulaşan Aziz Türk askerleri için paylaşımda bulundu.

Tekin; ‘Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde şehit olan vatan evlatlarının aziz hatıralarını yaşatmak, eğitim ailesi olarak minnetimizi göstermek ve yükselen yeni nesli ruhen, bedenen ve manen vatan sevgisiyle donatmak amacıyla Bakanlığımıza bağlı tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında 15 Ocak 2024 tarihinde bayrak töreni öncesinde 1(bir) dakikalık saygı duruşunda bulunulacaktır. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, makamları âli olsun.’ ifadelerini kullandı.