Kayserili İki Asker Pençe-Kilit Harekatı'nda Gazi Oldu!

Pençe-Kilit Harekâtı'nda Kayserili iki asker gazi oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç şehit olan Türk Askerlerine Allah'tan rahmet dilerken, yaralanan askerlerin arasında 2 Kayserili Mehmetçiğin de bulunduğunu söyledi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserili İki Asker Pençe-Kilit Harekatı'nda Gazi Oldu!

Pençe-Kilit Harekâtı’nda Kayserili iki asker gazi oldu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç şehit olan Türk Askerlerine Allah’tan rahmet dilerken, yaralanan askerlerin arasında 2 Kayserili Mehmetçiğin de bulunduğunu söyledi. 

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 12 Ocak 2024 tarihinde, üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman Türk askeri şehit oldu. Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki Türk askerine yönelik düzenlenen terörist saldırısının ardından Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör hedefleri hava harekâtlarının ve kara ateş destek vasıtaları ile etkili şekilde vuruldu. Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlarda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 57’ye yükseldi.

Büyükkılıç, katıldığı Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) kahvaltısında gerçekleştirdiği konuşmada; Tüm şehitleri rahmetle andığını belirterek, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada yaralanan gazilerle telefonda görüştüğünü, durumlarının iyi olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

Pençe-Kilit Harekatı’na yönelik açıklamalarda bulunan Büyükkılıç; ‘Şehit olan 9 canımız, kahramanımızın şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize de Cenab-ı Allah’tan şifalar diliyorum. Kayseri’mizden 2 gazimiz var. Onlarla da telefonda konuştum, çok şükür durumları iyi, Ankara GATA’da tedavileri sürüyor’ dedi.