Tartışmalar alevleniyor – Kayserilileri yine üzdüler!

Et ve Süt Kurumu önünde oluşan ucuz et kuyruğu görüntüsü üzerine Kayseri'de 'Burada neden ucuz et yok, Et ve Süt Kurumu Kayseri'ye de kurulsun' tartışmaları başlamıştı. Et ve Süt Kurumu'nun zincir marketlerde satışlarının yapılması bekleniyor ancak Kayseri'de böyle bir durumun henüz olmaması Kayserilileri üzdü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Tartışmalar alevleniyor – Kayserilileri yine üzdüler!

Kayseri’nin komşu ili Yozgat'ta Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazası önünde ucuz et kuyruğu tüm Türkiye’nin dikkatini çekmişti. Vatandaşlar sabahın ilk ışıklarında mağazanın önünde metrelerce kuyruk oluştururken Kayseri’de neden ucuz et yok tartışmasının da pimi çekilmiş oldu. Şimdi ise bazı iller müjdeli haber geldi. Et ve Süt Kurumu’nun ürünlerini marketlerde satışa çıkarılması bekleniyor. Ancak Kayseri’de bu durumun olmaması Kayserilileri üzdü.

Tartışmalar alevleniyor – Kayserilileri yine üzdüler!

Yozgat’ta Et ve Süt Kurumu (ESK) satış mağazası önünde metrelerce kuyruk oluşturan vatandaşlar, ‘Kayseri’de neden ucuz et yok’ sorusunu da beraberinde getirdi.

2 ilde zincir marketlerde satılacak!

Kırmızı et fiyatlarının yükselmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, ESK; vatandaşların ramazan ayı boyunca uygun fiyatla ete ulaşabilmesi için düğmeye bastı. Mağazalarındaki et arzını üç katına çıkaracak ESK’nin ürünleri; İstanbul’da 29, Ankara’da 14 ayrı zincir markette satılacak.

ESK’nun Ankara’da üç, Erzurum ve Diyarbakır’da iki; İstanbul, Adana, Ağrı, Bingöl, Denizli, Erzincan, Sakarya, Sivas, Van ve Yozgat’ta birer olmak üzere toplam 17 satış mağazası bulunuyor.

Peki Kayseri’de neden ucuz et yok, Et ve Süt Kurumu neden böyle kampanyalar yapmıyor? 

Sorular şu şekilde yanıt bulabilir, Kayseri’de Et ve Süt Kurumu yok. Et ve Süt Kurumu’nun ofisi bulunuyor ancak aktif olarak bir faaliyet göstermiyor.

Bununla ilgili Kayseri’de sektör temsilcileri sürekli talepte bulunuyor. Başta Kayseri Ticaret Borsası olmak üzere et kombinası olan sektörde söz sahibi birçok işletmeci Kayseri’de de Et ve Süt Kurumu açılmasını talep ediyor.

Et ve Süt Kurumu’nda fiyatlar yarı yarıya!

Piyasada ortalama kıyma fiyatları 400 lira ile 500 lira arasında değişirken, ESK kıymanın kilogramını 230 liraya, kuşbaşı etin kilogramını 260 liraya tüketiciye ulaştırıyor. ESK'nin anlaştığı bu zincir marketler de ESK ürünlerini uygun fiyatlarla satacak. Marketler, ESK’den aldığı kıymanın kilogramını 324 liraya, kuşbaşı etin kilogramını 354 liraya satacak.