Kayserililer üzgün - Bu sefer listeye giremedik!

Dünyaca ünlü lezzet rehberi TasteAtlas dünyanın en iyi tatlılarını açıkladı. TasteAtlas'ın lezzet listelerinde çoğu zaman yer alan Kayseri bu sefer listeye giremedi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer üzgün - Bu sefer listeye giremedik!

Dünyaca ünlü lezzet rehberi TasteAtlas (Lezzet Atlası) dünyanın en iyi tatlılarını açıkladı. Listede Türkiye’den de 7 tatlı bulunurken Kayseri’nin bu sefer listede yer almaması Kayserilileri üzdü.

Kayserililer üzgün - Bu sefer listeye giremedik!

TasteAtlas yaptığı araştırmalar sonucu  dünyanın en iyi tatlılarını açıkladı. Özellikle geleneksel tatları öne çıkaran TasteAtlas’ın son araştırmasında Türkiye’den de 7 lezzet listedeki yerini aldı. 

Listede 9’uncu sırada Maraş dondurması, 17’nci sırada ise Antep baklavası yer aldı. 23’üncü sırada da fıstıklı sarma kendine yer buldu.

Listede 27’nci sırada ise baklava yer aldı. 46’ncı sıraya irmik helvası, 51’inci sıraya da fırın sütlaç geldi.

Listede maalesef Kayseri’den bir lezzet bulunmuyor. Kayseri’nin en meşhur tatlısı olarak bilinen Nevzine tatlısını listede görmek isteyenler üzgün.

Kayserililer üzgün - Bu sefer listeye giremedik!

Peki Nevzine tatlısı nedir?

Nevzine Kayseri genelinde en çok bilinen ve sevilen bir tatlı olarak dikkat çekiyor.

Kayseri yöresine ait bir tatlı olan Nevzine’yi bilmeyen Kayserili yoktur. Çok özel bir şerbetli tatlı olan Nevzine’nin içinde pekmez bulunuyor. Şerbetin yanı sıra tahin ile karıştırılıp, servis edilen Nevzine tatlısı, diğer şerbetli tatlılardan oldukça farklı. Nevzine tatlısının kıvamı yoğun ve damakta güzel bir tat bırakmasıyla farkını hissettiriyor.