Kayseri'de Rama'Zam!

Kayseri'de Ticaret Bakanlığı tarafından denetimler artmasına rağmen Ramazan ayı öncesinde gıda fiyatlarında artış gözleniyor. Fırsatçıların ramazan ayının gelmesinden yararlanarak gıda ürünlerine yüzde 20-25'e varan zamlar uyguladığı belirtiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Rama'Zam!

Kayseri’de Ramazan ayına kısa bir süre kala marketlerde ‘haksız fiyat artışları’, ‘etiket fiyatı ile kasa-raf arasında fark olup olmadığı’ gibi birçok konuda denetim gerçekleştirildi. Düzenlenen denetimlerde göstermelik aldatıcı ve yanıltıcı indirimlerin neden olduğu tüketici mağduriyetlerinin de önüne geçilmesi amaçlandı. Ancak bütün bunlara rağmen Ramazan ayına çok kısa bir zaman kala pek çok ürüne zam yapıldığı görüldü. 

Kayseri'de Rama'Zam!

Fırsatçılar ortaya çıktı!

Artan enflasyon, yüksek döviz kurları, ekonomik kriz derken Türkiye’de pek çok kaleme zam gelmişti. Fırsatçılar yeni yılın girmesi ile asgari ücret ve emekli maaşlarındaki güncellemeleri bahane ederek zam furyasına girişmişti. Ramazan ayına sayılı günler kala fırsatçılar yine ortaya çıktı. Özellikle sözde indirim adı altında yapılan zam oyunları dikkat çekiyor.

Yüzde 20-25’e varan artışlar yaşanıyor!

Fırsatçılar şimdi de Ramazan ayına sayılı günler kala pek çok gıda ürününde yüzde 20-25’lere varan zamlar uyguluyor. 
Et, süt, süt ürünleri ve bazı tahıl ürünlerinde vatandaşın bütçesini zorlayan zamlar yaşandı. Ramazan ayına sayılı günler kala özellikle, sözde indirim adı altında yapılan zam oyunlar dikkat çekti. Şubat ayı başında 30 TL olan 500 gramlık makarna önce 50 TL'ye çıkarıldı, ardından 36 TL’ye indirildi. 

Hurma fiyatlarında da büyük bir artış yaşandı!

Hurma fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre belirgin bir şekilde arttı. İç ve dış piyasalardaki talep artışı, hurma üreticilerini ve tedarikçilerini olumlu etkilese de, tüketiciyi de ekonomik olarak zorluyor. Geçen yıl 300 gramı 44,90 TL olan hurmanın bu yıl fiyatı 97,50 TL’ye yükseldi. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, marketlerdeki yoğunluğun ve fiyatlar üzerindeki baskı artması bekleniyor.

Açıktan alınan hurmalarda ise ortalama fiyatlar şöyle: Kudüs hurmasının kilogramı: 320-360 TL Medine hurmasının kilogramı: 240- 280 TL Tunus hurmasının kilogramı: 180-200 TL

Medine hurması geçen hafta 250 TL iken bu hafta 300 TL’ye çıktı. Kudüs hurması ise bazı yerlerde 400, bazılarında ise 500 TL’yi buldu. Sektör temsilcileri, denetimlerin artırılması gerektiğini belirtiyor.

A’dan Z’ye zam geldi!

Zincir marketlerde kırmızı et, beyaz et, sebze meyve, peynir gibi temel ihtiyaçlarda yüzde 20-25’e varan fahiş fiyat artışları dikkat çekiyor. Etiketler hemen hemen haftada bir güncellenirken vatandaşın daha ucuz diyerek gittiği pazar yerlerinde de alışveriş torbaları dolmuyor. Geçtiğimiz günlerde pide fiyatlarının da 15 TL olarak belirlenmesi de vatandaşların tepkisini çekmişti. Fiyatların yüksek olduğunu ve alım gücünün düştüğünü dile getiren vatandaşlar Ramazan gelmeden yetkililerin bu duruma el atmasını talep ediyor.

Tüm bu artışlar vatandaşların Ramazan alışverişlerinde ek bir yük oluştururken, Ticaret Bakanlığı'nın denetimlerini artırmasıyla birlikte fırsatçıların oyunlarına engel olunmaya çalışılıyor.