CHP Kayseri'den iddialı yol haritası!

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve beraberindeki heyet, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek, 31 Mart yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasını ve medyanın önemine vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

CHP Kayseri'den iddialı yol haritası!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek yerel seçim sürecinde yaptıkları çalışmalara değindiler. Genç, konuşmasında medyanın önemine vurgu yaparken, Türkiye'nin marka şehirlerinden biri olan Kayseri'nin uzun yıllardır hak ettiği yatırımları alamadığına dikkat çekti. Ziyaret kapsamında, CHP Kayseri Büyükşehir Başkan adayı Murat Molu, CHP Kocasinan Belediye Başkan adayı Mustafa Yıldız ve Melikgazi Belediye Başkan adayı Özgür Yalçın’da programda hazır bulundular.

CHP Kayseri'den iddialı yol haritası!

‘Siyasi partilere eşit süre ayrılmıyor’

Medya üzerinden yapılan eleştirilerde özellikle TRT'nin tarafsızlığının sorgulandığını belirten Genç, siyasi partilere eşit süre ayrılmadığına dair endişelerini dile getirdi. Genç, ‘TRT'nin bütçesine katkıda bulunan vergi mükellefleri olarak, medyanın tarafsızlığı ülkenin geleceği açısından kritik bir öneme sahiptir.’ dedi. Öte yandan Aşkın Genç, Kayseri özelinde uzun yıllardır belirli bir partinin ciddi oy almasına rağmen, şehrin hak ettiği yatırımları alamadığına vurgu yaparak yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlandıklarını ifade etti.

‘Halk kimin doğru insan olduğunu görüyor’

Aday tanıtım törenine de değinen Genç, seçim kampanyaları kapsamında halk ile bir araya geldiklerini ve adayların projelerini vatandaşlara aktardığını belirtti. Ayrıca emekli maaşları ve asgari ücretle ilgili önergeler verdiklerini ancak taleplerin karşılanmadığını vurguladı. Aşkın Genç son olarak seçmenlere seslenerek şu ifadelere yerdi; ‘10 bin TL emekli ücreti ile 17 bin TL asgari ücret ile yaşamak mümkün mü? Bayram ikramiyelerinin en az 17 bin TL olmasını ifade ettik, ancak 3 bin TL'yi geçmedi. Halk, bu durumu çok iyi değerlendiriyor. Sandığa gittiği zaman, kendisine kimin hizmet edeceğini ve kimin doğru insan olduğunu görüyorlar.

‘Kayseri Gazeteciler Cemiyeti belirleyici nokta olacak’

CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin basının bürokrasi ile vatandaş arasındaki diyalogları sağlayan önemli bir köprü olduğunun altını çizerek şöyle dedi;  ‘Seçim dönemlerinde basının en yoğun olduğu en çok eleştirildiği ve en çok beklentisi olan bir durum haline geliyorsunuz. 31 Mart yerel seçimlere gidiyoruz şehri aslında kurumlar yürütür siyasi partiler aslında bunların temsilcisidir. Gazeteciler Cemiyeti Kayseri’nin bürokrasi ve vatandaş arasındaki diyalogları sağlayan, bürokrasinin görmediği basının görüp de duyurduğu veya tam tersi halkın farkında olmadığı şeylerinde yansıtılması, anlamda çok özel görevler yapıyorsunuz. Biz de yerel seçimlerde büyükşehir ve ilçe belediyeler dâhil olmak üzere arkadaşlarımız konuştuk. Yetkili olduğumuzda, mutlaka Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’de o belirleyici noktalardan birisi olacak bu anlamda ben çalışmalarınıza çok teşekkür ederim.’ 

Ziyaretin ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, konukları için memnuniyetini ifade ederek; ‘Hoş geldiniz sayın vekilim, il başkanım 31 Mart yerel seçim adayı ve ilçe belediye başkan adayları sizleri burada ağırlamaktan son derece mutluyuz’ dedi.