Şifayı Kayseri'de buluyorlar!

Üniversite hastaneleri arasında Kayseri Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi hastanesi ön plana çıkıyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun üniversiteye ilişkin açıklamalarda bulunurken İzmirli vatandaşın burada şifa bulmasına ilişkin konuşması dikkat çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Şifayı Kayseri'de buluyorlar!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri bölge illerin yanı sıra ülke genelinde de ismini duyuruyor. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun farklı illerden gelen vatandaşların burada şifa bulduğunu söylerken ''İzmir'' örneği dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıl ERÜ Tıp Fakültesi hastanelerine robotik cerrahi sistemi Da Vinci kazandırılmış ve ilk ameliyat gerçekleşmişti. 

Robotik cerrahi sisteminin Ankara'nın doğusunda bulunan üniversite hastaneleri içerisinde sadece ERÜ'de olduğunu belirten Altun, ''Cihaz şu anda aktif olarak hizmet veriyor. Üroloji ameliyatlarımızı haftada üç hatta dörde çıkabilir miyiz düşüncesi var.  Robotikle ürolojide aylık 12 - 15 arası ameliyat yapıyoruz.'' dedi.

Altun, kadın doğum ve genel cerrahinin de bu sistemle ameliyatlara başlamayı talep ettiklerini söyledi.

Cihaza ilişkin verilmesi gereken eğitimlerin alınabilmesi için doktorları firmanın merkezine göndereceklerini belirten Altun İzmir'den Kayseri'ye tedavi olmak için gelen hastalar olduğunu ifade etti.

Altun farklı illerden gelen hastaların ERÜ'yü seçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti: ''Geçen çok ilgimi çekti. Onu da paylaşmak isterim. İzmir'den hasta geldi. 'Ben okudum, doktorları inceledim ve kesinlikle burada ameliyat olmaya karar verdim.' dedi. Buda bizleri tabii çok mutlu ediyor. Hani hep batıya gideriz sağlık hizmetini alalım deriz ama Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi gerçekten bu konularda da öncü.''