Özhaseki: Dünya rekoru kırdık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki şehir şehir geziyor. Kentsel dönüşümden belediye başkanlığına pek çok konuya değinen Bakan Özhaseki 'dünya rekoru kırdık' dedi. Rekor ise okuyucu ve dinleyicilerin dikkatini çekti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Özhaseki: Dünya rekoru kırdık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa, Balıkesir, Eskişehir illerinin ardından soluğu Yalova’da aldı. Burada bir törene katılan Özhaseki, ''Dünya rekoru kırdık.'' dedi.

Bakan Özhaseki, 1994 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul, kendisinin de Kayseri'den aday olduğunu hatırlattı.

Özhaseki: Dünya rekoru kırdık!

Konuşmasında zaman zaman geçmişten örnekler veren Bakan Özhaseki, ''22 yıldır iktidardayız, bu bir dünya rekoru. Birçok şehirde neredeyse 30 yıldır iş başındayız. Bunlar, dünya rekoru.'' ifadesini kulllandı.

Özhaseki: Dünya rekoru kırdık!

Paris'le yarışacak şehir!

Özhaseki: Dünya rekoru kırdık!

Özhaseki belediye başkanlığına başladığı ilk yıllarda karşılaştığı zorlukları anlatarak şöyle devam etti:''Naçizane ben de başladığımda benden ilk randevu alanlar ya haciz memurlarıydı ya alacaklı avukatlardı ya da 'Bir an önce şu paramı ödeyin, ben batmak üzereyim.' diyen iş adamlarıydı. Öyle başladık. 'Kasada ne kadar para var?' diye sordum, '700 milyon lira.' dediler 1994'te. 'Ne kadar maaş ödeyeceğiz?' dedim, '15 milyar.' dediler. Maaş bile yok ortada. Öyle başladığımız bir şehirde Allah'a hamdolsun, ayrılırken yaptığımız basın toplantısında şunları söyleyerek ayrıldım: 'Eğer bir tek Allah'ın kulunun ben de hakkı kalmışsa 3 gün boyunca belediyede oturuyorum, lütfen gelsin, o hakkını benden istesin, ödeyeyim. Önce bir helalleşelim ama sizler de şahitsiniz dün taşra gibi gecekondusu olan, çevresi çepeçevre varoşlarla dolu bir şehirden bugün Paris'le yarışacak bir şehir bıraktım. Başım dik, alnım açık elhamdülillah. Çalıştım.' dedim ve kasası da para dolu bir belediye bıraktık.'