Sevgililer günü için uyarı geldi: Aman dolandırılmayın!

Ekonomist İslam Memiş, 14 Şubat sevgililer günü öncesi hediye hilelerini ve altın mücevherat alacaklar için önemli uyarılarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haberlerinde…

Sevgililer günü için uyarı geldi: Aman dolandırılmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaşırken, Ekonomist İslam Memiş,Tv100’deki köşe yazısında hediye hilelerine ve altın mücevherat alacaklara yönelik önemli uyarılarda bulundu. Memiş, dolandırıcıların tuzaklarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

‘Alışveriş kolay, önce tedbir gerek’

Sevgililer Günü'nde dolandırıcıların sahte ürünler ve indirimlerle vatandaşları kandırmaya çalıştığını özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkatli olunması gerektiğini dikkat çeken Memiş; ‘14 Şubat Sevgililer Günü’ne iki hafta kaldı. Yavaş yavaş ‘Ne yapsam acaba’ diye düşünülmeye başlandı. Ayın birinde maaş alanlar bütçesini ona göre ayarlayacak veya erkenden hediyesini alacak. ‘Bu uyarı da erken oldu” diyebilirsiniz. Ancak uyarım ‘dolandırılmayın’ uyarısı olacak. Yani, alışveriş kolay, önce tedbir gerek. Çünkü alışverişin en yoğun olduğu dönemlerde fırsatçılık ve dolandırıcılık artar. Özellikle internetten alışveriş yapanların dikkat etmesi gerek. Şifreleriniz, ürün satın aldığınız siteler, ödeme seçenekleriniz, hepsine dikkat edin. Sanal dolandırıcılık, sahte siteler, kampanya yalanları’ ifadelerine yer verdi.

‘Mücevheratın ucuzu olmaz’

Memiş, altın mücevherat almayı düşünenlere de tavsiyelerde bulunarak şu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi; ‘Özellikle ‘indirim’ kampanyaları yalanlarıyla ‘gel gel’ yaparlar. Kurumsal internet siteleri, Türkiye’nin bilindik kurumsal mağazaları tercih edilmeli. Herhangi bir sorun yaşarsanız sözlü olarak kimseye şifrenizi söylemeyin. İndirim yalanları sizi cezbedebilir ya da inanabilirsiniz. Özellikle altın veya mücevherat tarafında… Altının da mücevheratın da ucuzu olmaz. 50 bin liralık pırlanta 25 bin lira olamaz. 20 bin liralık altın 10 bin lira olamaz. ‘Olur’ diyorlar da o zaman pahalıya satıp neden kazıkladılar? Bir üründe o kadar kâr gösterdiler mi? Herhangi bir eşyanın değeri nasıl olur da yarı yarıya ucuzlar? Eğer hediye alacaksanız illa pahalı olmasına ihtiyaç yok’ dedi.