Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Sakın Kanmayın!

Dolandırıcıların yeni yöntemine sakın kanmayın. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı olan PTT A.Ş. dolandırıcıların yeni yöntemine karşı vatandaşları uyardı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Sakın Kanmayın!

Dolandırıcıların yeni yöntemine sakın kanmayın. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan PTT A.Ş. dolandırıcıların yeni yöntemine karşı vatandaşları uyardı. 

Yapay zeka destekli videolar ve PTT'nin adını kullanarak gönderilen sahte SMS ve e-postalarda vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışan dolandırıcılarla ilgili kritik bir uyarı yapıldı. Bu sahte mesajlarda, borcu olduğu belirtilen kişiden gelen linke tıklanması ve açılan ekranda kimlik numarası ile araç plakasının yazılması isteniyor. Ardından, sahte borç bakiyesi gösterilerek sözde borcun kredi kartıyla ödenmesi talep ediliyor; aksi halde cezai yaptırım tehdidi yapılıyor.

Dolandırıcıların Yeni Yöntemine Sakın Kanmayın!Ayrıca, kargo gönderi takibi adı altında yapılan bir diğer dolandırıcılık yönteminde, vatandaşların banka bilgilerine ulaşılma çabası bulunuyor. Sahte kargo mesajlarında, yanlış adres nedeniyle iade edilen bir kolinin tekrar gönderilmesi için adres güncellenmesi ya da gümrük vergilerinin ödenmemesi nedeniyle paketin teslim edilemediği ifadelerine yer veriliyor.

Son olarak, PTT AŞ posta dağıtım personeli kılığındaki dolandırıcılar da ortaya çıkmış durumda. Evlere giderek posta veya kargo teslim ediyor gibi görünen bu kişiler, teslim alındığına dair belge imzalatarak resmi evraklarda kullanıyorlar, bu da kişinin üzerine kayıtlı varlıkları satma gibi pek çok alanda kullanılabilir. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olan PTT A.Ş. vatandaşlara yeni dolandırıcılık sistemini açıklayarak, vatandaşları dikkatli olmaları gerektiği yönde uyardı.