Schengen Vizesine Büyük Kolaylık Geliyor!

Geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye'de Schengen vizesi başvurularında yüzde 30 oranında bir artış yaşanmasıyla beraber, Avrupa Birliği (AB) kaynakları, vize prosedürlerinin basitleştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğü açıklandı. Detaylar haberimizde…

Schengen Vizesine Büyük Kolaylık Geliyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıldan bu yana Türkiye'de Schengen vizesi başvurularında yüzde 30 oranında bir artış yaşandı. Bu artışa paralel olarak, Avrupa Birliği (AB) kaynakları, vize prosedürlerinin basitleştirilmesi yönünde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Vize Prosedürlerinde Kolaylıklar…

AB kaynaklarından yapılan açıklamada, vize konusunda bazı prosedürlerin basitleştirilmesi için Brüksel düzeyinde çalışmalar yapıldığı bildirildi. Bu açıklama, Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne girişinde kolaylık sağlanacağı yönünde umut verici bir gelişme olarak değerlendirildi.

AB'den Vize Reddine Açıklama

Geçtiğimiz günlerde, Avrupa Komisyonu 2023 yılı için Schengen vizesi başvuru ve onay verilerini kamuoyuyla paylaşmıştı. Verilere göre, Türkiye’nin vize başvuru ret oranı geçen yıla kıyasla artış gösterdi. Konuyla ilgili, AB yetkilileri, Türk vatandaşlarına vize verilmemesi veya Schengen Bölgesi'ne girişlerinin engellenmesi gibi bir politikanın kesinlikle uygulanmadığını vurguladı. 

Başvuru Süresi Kısaltılacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, başta iş insanları ve öğrencilere vize kolaylığı sağlanması için hem AB ülkelerinin yetkilileriyle bire bir görüştüklerini, hem de Avrupa Birliği kurumlarıyla bu konuyu ele aldıklarını belirtti. Fidan’ın açıklamalarının ardından, vize başvuru süresinin kısaltılması için çalışmalara hız verildiği bildirildi.

Schengen vize prosedürlerini basitleştirmek için çalışmalar yapıldı. Bazı büyükelçilikler, başvurulara daha hızlı cevap verebilmek için personel sayısını artırdı. AB kaynakları, ‘Bekleme süresinin azaltılması ve vize verme sürecinin daha kaliteli olabilmesi için herkes çaba sarf ediyor’ şeklinde konuştu.

Düzensiz Göçmen Sayısında Artış

TIR ve kamyon şoförleri için de yeterli ve hızlı bir şekilde vize alınamadığı yönünde şikâyetler geldiği belirtildi. AB yetkilileri, TIR'lar ve kamyonlar içerisinde Avrupa’ya geçen çok sayıda düzensiz göçmen gördüklerini ve bu durumun yetkili mercileri daha tedbirli davranmaya ittiğini ifade etti.