Pınarbaşı'da düğüm çözülemiyor – Ersoy'dan yeni açıklama geldi!

31 Mart yerel seçimlerinin tamamlanmasının ardından Pınarbaşı ilçesinde sular durulmuyor. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Pınarbaşı'da düğüm çözülemiyor – Ersoy'dan yeni açıklama geldi!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri dün gerçekleşti. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Pınarbaşı’da ipler iyice gerildi. Tartışmalar sonucu ilçede oylar yeniden sayılırken MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan yeni bir açıklama geldi. 

Pınarbaşı'da düğüm çözülemiyor – Ersoy'dan yeni açıklama geldi!

Dün gerçekleşen seçimde Pınarbaşı’da CHP ve MHP arasında kıran kırana süren bir yarış mevcutken bazı sandık görevlerinin 3 adet mühürsüz oy torbasını değiştirdiği iddiası ortaya atıldı. İlçede bugün itibariyle yeni gelişme yaşandı. Ersoy, mühürsüz olarak torbaları içeri sokmak isteyen ve birleştirme tutanaklarını yetkisi olmayan kişilerin düzenlediğini ifade ederek, "Sevdamız Pınarbaşı’mızda yüzler gülüyor, seçimi kazandığımızı tüm kamuoyuna açıklıyorum. İlçe seçim kurulunda mühürsüz olarak torbaları içeri sokmak kaydıyla, sandık görevlilerinin elinden torbaları alarak değiştirerek, birleştirme tutanaklarını kafalarına göre düzenleyen yetkisi olmayan şahıslar tespit edilerek gerekli itirazlar yapılmıştır. Yok öyle haksız, hukuksuz olarak seçim kazanmak beyler..! Demokrasiye saygı duyduğumuzu belirtir kazandığımız seçimi bir takım oyunlarla kaybetmeyeceğimizi bildiririm. Sabaha kadar buradayız. Hayırlı olsun Pınarbaşı’m…" ifadelerini kullanmıştı.

Pınarbaşı'da düğüm çözülemiyor – Ersoy'dan yeni açıklama geldi!

Bugün ise ilçede oylar yeniden sayılıyor. CHP İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Pınarbaşı'da sandık sayımından fotoğraf paylaşarak, ''Sandıkların bazıları tekrar sayılıyor. Pınarbaşı'nı almadan gelmeyeceğiz. Bir oyumuzu bile kimseye yedirmeyiz. Pınarbaşı'na Deniz gelecek. Pınarbaşı'nı kazanacağız. Biraz daha sabır'' dedi.

Konuyla ilgili yeni bir açıklamada bulunan MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, ‘Tutanak altına aldırdığımız onlarca sandığın ve itiraz ettiğimiz bütün sandıklara rağmen fark 319’dur.Dolayısıyla henüz mühürsüz olarak girdirilen oylar dahil sonuç bu şekildedir. İtirazlarımız ile seçimin sonucunu etkilediğini bildiğimiz sandıklar ile seçimi kazandığımızı biliyor,sağlıklı olmayan sonuçların iptalinin sağlanacağını düşünüyoruz. Bu kadar usulsüzlüğe rağmen aradaki fark ortadadır ve adalet yerini mutlaka bulacaktır’ dedi.