OSB'de ittifak!

Tahir Nursaçan'ın adaylığını açıklamasının ardından diğer adaylar Mehmet Yalçın ve Nihat Bozkurt, güç birliği yaparak Mehmet Yalçın'ın adaylığı üzerinde prensipte anlaştı.

OSB'de ittifak!

24 Haziran’da Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu seçimleri öncesi, OSB’de sular durulmuyor. Sadece Anadolu Haber’de yer alan, OSB başkan adaylarının birleşmesine ilişkin gelişmeler sonuca bağlandı. Dün saat 11.00’da bir araya gelen OSB’ne Sahip Çık Platformu’nun desteklediği Nihat Bozkurt ile Mobilyacı Mehmet Yalçın prensipte anlaştı. Mehmet Yalçın’ın başkan adaylığı konusunda hem hal olundu. Prensipte anlaşan iki grup, listelerin belirlenmesi için cumartesi günü tekrar bir araya gelecek.

Anadolu Haber’e yaşanan süreci değerlendiren OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, seçimlere yalnızca 11 gün kaldığını hatırlatarak, “Şu an için iki aday olarak ilerliyoruz. Bugünden itibaren bizim adayımız Mehmet Yalçın. Zaten her iki adayımızın da amaçları aynıydı.  Bir diğer aday ise Tahir Nursaçan. Ancak bundan sonra tekrar bir aday çıkar mı, kim olur? Bilemiyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Bekir Okay Kiracıoğlu cumartesi günü liste üzerinde mutabakata varılmak için tekrar bir araya gelineceğini belirterek, “Nihat Bozkurt listede kesin olacak ancak diğer isimlerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Sanayici Mehmet Yalçın isminde birleşti

Öte yandan, mobilyacı sektörünün önde gelen isimlerinden Mehmet Yalçın da bugüne kadar OSB’ne Sahip Çık Platformu’nda yer almıştı. Ancak 18. Mali Genel Kurulu öncesi siyasiler ile OSB’den birkaç ismin Talas’ta yaptığı görüşme sonrası Yalçın ve OSB’ne Sahip Çık Platformu arasında bağlar kopmuştu.

Bekir Okay Kiracıoğlu, Bozkurt ve Yalçın’ın birleşmesi kararını sosyal medyadan da şu sözlerle duyurdu:

“Sanayicilerimizden gelen birlik ve beraberlik talepleri doğrultusunda yaptığımız istişare toplantısı sonucunda Mehmet Yalçın ve Nihat Bozkurt listeleri Mehmet Yalçın Başkanlığında listelerin birleştirme kararı alınmıştır. Her şey Kayseri OSB için.”

>>Dilek Bayram