Güneş 'Yağmurun zararı olmaz'

Kayseri'de birkaç gündür etkili olan yağışlarla birlikte ilçelerde ve köylerde zarar olabileceğini belirten Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, 'Yağmurun zararı olmaz yeter ki sele dönüşmesin' dedi.

Güneş 'Yağmurun zararı olmaz'

“Yağmur verimi artırır”

Kayseri’de birkaç gündür etkisini yoğun olarak gösteren sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Yer yer yoğunluğunu daha çok artıran sağanak yağış nedeniyle Güneşli Mahallesi’nde su taşkınları meydana geldi. Bölgede inceleme yapan Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Abdulkadir Güneş, Ekili ürünlerin zarar görüp görmediğini henüz tespit edemediklerini bildirdi. Güneş, “Bu yağmurun zararı olmaz. Yeter ki sele dönüşmesin.” ifadelerinde bulundu.

 

“Zarar veren komşuyu şikâyet etsinler”

Toprağın suya doymasıyla ekili ürünler üzerinde biriken suların komşu tarlalara tahliye edilmesi nedeniyle çiftçinin zararı daha da artıyor.  Başkan Güneş, “Çiftçi eğer komşusu tarafından bir zarar gördüyse; komşusu kasıtlı suyu bıraktıysa veya zarar verdiyse Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı bir rapor tutuyor. Çiftçinin zararını tespit ediyor. Ona göre karşı taraftan bunu tahsil edebiliyor. Bize şikâyetler geliyor. Biz de bunları çiftçi malları korumaya yönlendiriyoruz.” dedi.

Selma Kösedağ