Öğrenciler, akademisyenler, girişimciler! Büyük ödül 132 bin TL...

Öğrenciler, akademisyenler, girişimciler! Büyük ödül 132 bin TL... Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü çağrıda bulundu. Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından desteklenen '2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri' etkinliği hangi tarihlerde gerçekleşecek?

Öğrenciler, akademisyenler, girişimciler! Büyük ödül 132 bin TL...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrenciler, akademisyenler, girişimciler! Büyük ödül 132 bin TL... Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü çağrıda bulundu. Anadolu Üniversiteler Birliği (AÜB) tarafından desteklenen ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan "2. Ar-Ge Proje Pazarı ve Üniversite Tanıtım Günleri" etkinliği, 8-9 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek. 

Etkinlik, "Mühendislik ve Temel Bilimler," "Biyoteknoloji ve Sağlık Bilimleri," ile "Tarım Gıda ve Çevre Bilimleri" olmak üzere üç farklı kategoride yapılacak. Bu kategorilerde yarışacak katılımcılar arasında akademisyenler, kamu kurumları, tüzel gruplar, şirketler, ve Ar-Ge ofisleri gibi farklı kuruluşlar bulunuyor.. Toplamda 132.000 TL değerinde ödül dağıtılacak etkinlik hakkında Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörlüğü çağrıda bulundu.

Yapılan açıklamada, ''Programa ülkemizin önemli kurum kuruluşları ve firmaları katılım sağlayacaktır. Ayrıca etkinlik kapsamında melek yatırımcılar ile görüşmeler ve sunumlar gerçekleştirilecek. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan etkinliğe tüm personelimiz ve öğrencilerimizin projeleri ile katılımlarını bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Etkinlik, ülkemizin önde gelen kurumlarının ve firmalarının katılacağı bir program olacak. Ayrıca, etkinlik sırasında melek yatırımcılarla buluşmalar ve projelerin sunumları da gerçekleştirileceği belirtildi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından ev sahipliği yapılacak olan etkinliğe, üniversitenin personeli ve öğrencileri kendi projeleri ile katılım sağlamak için davet ediliyor. Bu önemli etkinlik, Ar-Ge çalışmalarını teşvik etmek ve üniversitenin projelerini tanıtmak için ideal bir platform sunuyor.

Öğrenciler, akademisyenler, girişimciler! Büyük ödül 132 bin TL...Proje ile Ar-Ge ve inovasyon içerikli proje fikrine sahip üniversite öğrencileri ve bilim insanlarını, sanayi ve Ar-Ge kuruluşlarındaki insan kaynaklarını bir araya getirmek, proje kültürünün oluşması, yeni fikirlerin olgunlaşarak uygulamada yer alması, şirketleşme veya girişimciliğin artırılması,
Ar-Ge projesi yapmak isteyen sanayiciler, üniversiteler, Ar-Ge kuruluşları ve teknopark çalışanları ile bilim insanları arasındaki iletişimi artırmak,
Proje sahibi olan öğrencilere veya araştırmacılara gerekli destekler için fırsat oluşturmak, Üniversite Sektör iş birliğine katkı sağlamak hedefleniyor.