Merakla bekleniyordu - B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat!

Ehliyet sahiplerinin merakla beklediği yeni düzenlemede sona gelindi. Peki bu düzenlemeyle B sınıfı ehliyetle 125 cc ye kadar motosiklet kullanılabilecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Merakla bekleniyordu - B sınıfı ehliyeti olanlar dikkat!

Ehliyet sahiplerinin merakla beklediği yeni düzenlemede sona gelindi. Peki bu düzenlemeyle B sınıfı ehliyetle 125 cc ye kadar motosiklet kullanılabilecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Milyonlarca B sınıfı ehliyetine sahip sürücünün merakla beklediği yeni düzenleme neredeyse tamamlandı. Bu düzenlemede alınacak karar ile B sınıfı ehliyetle 125 cc ye kadar motosiklet kullanılabilecek. 

Düzenlemenin ise 2023 yılı sonuna kadar tamamlanıp yayımlanması bekleniyor.

Ehliyet düzenlemesi için tarih netleşiyor!

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yeni yönetmeliğin en geç 2023 yılı sonuna kadar yayınlanmasının beklediklerini söyledi.

Sürücü kursundan eğitim!

Posta'da yer alan habere göre, yeni yönetmelikte motosikletler iççin uygulama direksiyon eğitimi alınması şartı öngörülecek. 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Öztürk, ‘Eğitim sınav şeklinde değil. Sadece direksiyon eğitimi şeklinde olması öngörülüyor. Eğitim alan kişinin sürücü belgesi otomatik olarak akredite olacak. Eğitimi alan bu kişiler sürücü belgesini değiştirmesine gerek kalmadan 125 cc’ye kadar olan motosikletleri herhangi başka bir işleme gerek kalmadan kullanabilecek’ ifadelerini kullandı.

Yaş sınırı olmayacak!

MOTED Başkanı Remzi Öztürk, yürürlüğe girmesi beklenen yeni düzenlemede yaş sınırı bulunmadığını söyledi. Öztürk ayrıca e-Ticaret kuruluşlarından herhangi birine kayıtlı olan sürücülerin bu düzenlemeden yararlanamayacağını belirtti.