Mimarsinan'a Devlet Hastanesi yapılacak mı?

Geçtiğimiz yıllarda İldem bölgesine yapılması planlanan hastaneye 'Mimarsinan Devlet Hastanesi' adı verilmişti. Mimarsinan Devlet Hastanesi yapılacak mı? Çalışmalar ne durumda? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Mimarsinan'a Devlet Hastanesi yapılacak mı?

Geçtiğimiz yıllarda İl Sağlık Müdürlüğü Kayseri’ye bir hastane daha yapılacağının müjdesini vermişti. Yapılması planlanan hastaneye de ‘Mimarsinan Devlet Hastanesi’ adı verilmişti. 

Mimarsinan'a Devlet Hastanesi yapılacak mı?

Dönemin İl Sağlık Müdürü Benli konuyla ilgili, “Sağlık Bakanlığı KHGM Sağlık Tesisleri Yatırım Planlama ve Takip Daire Başkanı Abdurrahman Atlı başkanlığında İldem bölgesine yapılacak olan Mimarsinan Devlet Hastanesinin ihtiyaç planlaması komisyon çalışmasını tamamladık. Yapılacak çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum’ açıklamasında bulunmuştu.

Benli, ihtiyaca göre planlamaların yapıldığını ve vatandaşa sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmak için çalıştıklarını dile getirmişti.
Hastanenin yapılacağı alan için önemli iddialar ortaya atılmıştı. İddialara göre hastanenin yapılması planlanan alan fay hattı üzerinde yer alıyor.

Mimarsinan'a Devlet Hastanesi yapılacak mı?

İddiayı ortaya atanlar yetkilileri konuyla ilgi uyarmaya devam ediyor. Mimarsinan Devlet Hastanesi’nin yapımının başlayıp başlamadığı Kayserililer tarafından merak ediliyor.

Yaklaşık 6 yıl önce yapılması planlanan hastanenin henüz temelleri atılmadı. Kayserililer konuyla ilgili yetkililerden açıklama bekliyor.