Cumhuriyet Meydanı bu sesle inledi! İstiklal Marşlı tepki…

Kayserili ünlü iş adamı Sedat Kılınç, Süper Kupa finalinin iptal olmasının ardından Cumhuriyet Meydanı'nda tepkisini İstiklal Marşıyla gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Cumhuriyet Meydanı bu sesle inledi! İstiklal Marşlı tepki…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Suudi Arabistan'da oynanmasına dakikalar kala iptal edilen Süper Kupa maçının ardından Kayserili ünlü iş adamı Sedat Kılınç, Cumhuriyet Meydanı’nda konuşma yaparak, tepkisini İstiklal Marşı ile gösterdi. 

Maça saatler kala Süper Kupa'da, Suudi yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı, tişörtü ve İstiklal Marşı'na izin verilmeyeceği belirtildi. Her iki takım, Atatürk baskılı tişörtlerle ısınmaya çıkılmasına izin verilmemesi halinde maça çıkmayacaklarını ifade etti. İzin verilmemesi nedeniyle de Fenerbahçe ve Galatasaray, kamp yaptığı otelden ayrılmadı. Yaşananların ardından Riyad'daki Süper Kupa finali iptal edildi ve ertelendi.

‘İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya haykırmaktır’

Kayserili ünlü iş adamı Sedat Kılınç yaşanılan bu olayı şiddetle kınadığını şu sözlerle ifade etti; ‘Süper Kupa Finalinde yaşanan olayları protesto etmek, şehitlerimizin avukatlarıyla boyanmış şanlı bayrağımıza, şanlı, şerefli ordumuza ve milletimizin kahramanlıklarına yazılmış olan İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya haykırmaktır. Yurtta sulh, cihanda sulh, pankartıyla sahaya çıkmak isteyen Fenerbahçe futbolcularına ne mutlu Türk'üm diyene! yazılı Pankart ile sahaya çıkmak isteyen, Galatasaray futbolcularına engel olan İstiklal Marşımız söylenirken müziğin sesini açarak engellenmeye çalışan Suudlu yetkilileri şiddetle kınıyoruz.’

Süper Kupa finalinin iptal olmasının ardından havaalanında takımlarını sabaha kadar bekleyen Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları, dostluk örneği göstermesinin örnek bir hareket olduğuna değinen Kılınç; ‘Fenerbahçe ve Galatasaray’ın şanlı taraftarlarımızı ayakta alkışlıyorum. Her karışı şehit kanıyla sulanmış, vatanımıza, bayrağımıza varoluş değerlerimize, dinimize, peygamberimize Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saldıran kim olursa olsun şerefli Türk milleti gereğini ve cevabını her zaman verecektir. Ben ezelden beridir. Hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım! kükremiş sel gibiyim! Bendimi çiğner aşarım, yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım. Ne mutlu Türk'üm diyene’ dedi.

Kılınç, konuşmasını bitirmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan vatandaşlar bir dakikalık saygı duruşundan sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.