Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Belli Oldu!

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası'nın başkanlık koltuğuna kimin oturacağı belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Belli Oldu!

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası'nın başkanlık koltuğuna kimin oturacağı belli oldu.

Hafize Gaye Erkan'ın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığı'ndan istifası sonrasında, ekonomi çevrelerinde gerçekleşen değişikliklerle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararı, Başkan Yardımcısı Fatih Karahan'ın Merkez Bankası Başkanlığı'na getirilmesini içeriyordu. Bu kritik görev değişimi, ülkede ve uluslararası finans arenasında büyük yankı uyandırdı.

Hafize Gaye Erkan'ın sosyal medya üzerinden istifasını duyurmasının ardından, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yaptığı açıklama, ekonomi politikalarındaki devralma sürecini belirginleştirdi. Şimşek, ‘Önerim doğrultusunda yeni atanacak Merkez Bankası Başkanı ve ekibine başarılar diliyorum. Bu çerçevede ekip olarak güçlü iş birliği ve koordinasyon içinde fiyat istikrarı hedefimize emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz’ ifadeleriyle, ekonomik istikrarın devam edeceği vurgusunu yaptı.

Hafize Gaye Erkan'ın istifası sonrası Merkez Bankası'nın başkanlık koltuğuna halihazırda Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Fatih Karahan getirildi.

Merkez Bankası'nın Yeni Başkanı Belli Oldu!

Peki Fatih Karahan Kimdir?

Fatih Karahan'ın, 1982 yılında Eskişehir'de doğup Boğaziçi Üniversitesi'nden Matematik ve Endüstri Mühendisliği alanlarında mezun olduktan sonra, Pennsylvania Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans ve doktora derecelerini tamamlamıştır. New York Merkez Bankası'nda ekonomist olarak kariyerine başlayan Karahan, çeşitli kademelerde görev alarak 2022 yılına kadar bu kurumda İşgücü ve Ürün Piyasası Çalışmaları Başkanı ve para politikası danışmanı olarak görev yaptı. 2022'de Amazon'a geçen Karahan, kıdemli ekonomist olarak çalıştıktan sonra Temmuz 2023'te Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı. Şimdi ise, bu önemli kurumun başkanlığını üstlenmiş durumda.