Kayseri'de ATM'ler yıkılacak!

Emeklilerin ek zammının belli olmasının ardından gözler bayram ikramiyelerine çevrildi. Henüz ek zamlı maaşlar hesaba yatmadan emeklilerin bayram ikramiyelerine zam gündemde. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de ATM'ler yıkılacak!

Asgari ücretin belirlenmesinin ardından memur, SSK ve Bağkur emeklilerin de zam oranları yükseltilmiş 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkmıştı. Emekliler henüz ek zamlı maaşlarını almadan bayram ikramiyelerine de zam gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kayseri'de ATM'ler yıkılacak!

Asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak duyurulmasının ardından memur, SSK ve Bağkur emeklilerin de zam oranları 49,25’e yükseltilmiş 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkmıştı.

31 Mart yerel seçimler öncesi emekli maaşlarına yeni bir ek zam geleceği konuşulurken bir iddia da emekli bayram ikramiyeleri için geldi. 
Hükümetin Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen ikramiyeleri de artırmaya hazırlandığı öğrenildi. AK Parti kaynakları zam için şubat sonu ve mart ayının ilk haftasını işaret etti. 2024 yılının ‘Emekliler Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından bu konuda atılacak ilk adım bayram ikramiyeleriyle ilgili olacağı konuşuluyor.

5 bin lira olması gündemde

Bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda farklı rakamlar konuşulurken, hükümet cephesinde yapılan değerlendirmeler ile birlikte emeklilere bayramlarda ödenen 2 bin TL’lik ikramiyenin 5 bin TL’ye çıkarılması gündeme geldi.

Emeklilere bayram ettirecek yeni gelişme, deyim yerindeyse ATM'ler yıkılacak dedirtti.