Lösev'den ve Lösemili Ailelerden Sağlık Bakanlığına Çağrı

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından ve Lösemili ailelerden Sağlık Bakanlığına, LÖSANTE Hastanesi'ne tam ruhsat verilmesi için çağrı yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Lösev'den ve Lösemili Ailelerden Sağlık Bakanlığına Çağrı

Lösev tarafından, Lösemili çocukların tedavisi için kurulan LÖSANTE Hastanesi bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 100 üzerinden 99.67 puan almasına rağmen, hala tam kapasite çalışmasına hala izin verilmiyor.

Lösev'den ve Lösemili Ailelerden Sağlık Bakanlığına Çağrı

7 Yıllık Ruhsat Mücadelesi

Uzan zamandır tam kapasite hizmet vermek adına, ruhsat almak için mücadele eden Lösev’li yetkililer, ‘’LÖSANTE Hastanesi, lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklara umut olabilmek için halkın bağışları ile inşa edilmiş bir sağlık kuruluşu. Fakat tam kapasite hizmet verme çabaları, 7 yıldır süregelen Sağlık Bakanlığı’nın tam ruhsat engeliyle karşı karşıya kalıyor. LÖSANTE’nin tam ruhsat alıp tam kapasite ile hizmet edememesi daha fazla çocuğumuza ulaşmamızı engelliyor. 400 yatak kapasitemiz varken, şuan sadece 200 yatağın kullanabiliyoruz.’’ açıklamalarında bulundu.

Sadece gönüllülerle ve bağışlarla hizmet veren Lösante, lösemili ve kanser hastası çocuklara ücretsiz hizmet veriyor. 

Engelleri Aşacağız, Başarıya Ulaşacağız

Yaşanan bu durum karşısında açıklama yapan Lösev, ‘’8 Kasım 1998’de bir masa, bir sandalye ve kocaman bir yürekle kuruldu. 25 senede on binlerce lösemili çocuğun hayatını kurtardı. Kurulduğu yıllarda yüzde 20’lerde olan lösemi tedavi başarısını hastalardan tek kuruş para almadan yüzde 94’e yükselterek, lösemi alanında dünya lideri oldu. LÖSEV’den destek almış, çocuğu LÖSANTE’de tedavi görmüş aileler ‘Daha fazla lösemili çocuk ve yetişkin kanser hastasını iyileştirmek, kanser aşısını bulmak, hasta çocuklara faydalı olmak ve tüm bunları parasız gerçekleştirmek isteyen bu kuruluşa neden engel olunduğu anlayamıyoruz.’ dedi. Mücadelede kararlı olduğunu dile getiren aileler paylaşımlarında şunları kaydetti: ‘Engelleri aşacağız, tam ruhsatımızı alacağız ve LÖSANTE Hastanesi’nde lösemi tedavisinde yüzde 100 başarıya ulaşacağız.’’ açıklamasında bulundu. 

Tedavisi devam eden lösemili çocuklar, iyileşen gençler ve aileleri sosyal medyadan seslerini duyurmak için #LösanteyeTamRuhsat etiketi ile paylaşımlar yapmaya başladılar.

Lösev'den ve Lösemili Ailelerden Sağlık Bakanlığına Çağrı

Lösev;

1998 yılında Pediatrik Hematolog, Onkolog Dr. Üstün Ezer tarafından Ankara'da kurulan, lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere yardımda bulunan ve birçok ihtiyacını karşılayan bir vakıftır. İstanbul, İzmir, Bursa, Eskişehir, Adana, Antalya, Samsun ve Kayseri’de şubeleri bulunan vakfın yardımlarından Eylül 2023 itibariyle 75.000'den fazla kişi yararlanmış olup gönüllü sayısı 6,5 milyonu aşkın kişidir. Vakfın 2024 itibariyle sloganı ‘mücadele’dir.
Vakıf, bünyesinde tedavi gören çocukların kolej seviyesinde eğitim alabilmesi için Türkiye'nin ilk lösemili çocuklar ana ve ilkokulunu açarak alanında bir ilke öncülük etmiştir. 16 Kasım 2008 tarihinde açılan bu okul her yıl yüzlerce lösemili çocuğa parasız eğitim hizmeti vermektedir. 2010 yılında açılan lösemili çocuklar köyü ile Ankara dışından tedavi için LÖSEV'e başvuran ailelere barınma, kısa süreli konaklama, sosyal hizmetler ve iş imkânları sunulmaktadır.
Her yıl 2-8 Kasım tarihleri arasında LÖSEV öncülüğünde tüm dünyadan lösemili çocukların katılımıyla ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ kutlanmaktadır.