Kayserililerin eski ve yeniyle imtihanı!

Geçmişten günümüze değişen oyuncaklar Kayserili anne babalara da adeta bir sınav oluyor. Hem çocukların istekleri hem de ahşap oyuncaklardan elektrikli oyuncaklara kadar olan geçiş dönemi anne babaları düşündürürken çocuklar da pahalı ve daha çok şiddet eğilimli oyuncaklara yöneliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayserililerin eski ve yeniyle imtihanı!

Eskiden çocukların ellerinde Tetris, bez bebek, tahta kılıç veya bilye gibi oyuncaklar olurdu. Ancak günümüzde değişen eğlence sektörü oyuncaklara da yansıdı. Tüm dünyada ses getiren ve animasyon filmi bulunan Barbie, Arabalar, Karlar Ülkesi animasyon filmindeki Elsa karakterleri popülarite ile birlikte fiyatları da dudak uçuklatır cinsten...

Günümüzde popüler karakterlerin fiyatları rekor kırıyor. Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle oyuncak dünyası da bu ilerlemeden nasibini alıyor. Eskiden çocukların elinde tahta kılıçlar, bez bebekler veya bilye gibi oyuncaklar bulunurken. Şimdi ise popüler animasyon karakterlerinin oyuncakları çocukların dikkatini çekiyor.

Kayserililerin eski ve yeniyle imtihanı!

Bu animasyon filmleri bulunan karakterler ekranlarda değil artık raflarda da hüküm sürüyor. Ancak bu popülerliğin bedeli oldukça fazla. Bir barbie bebeğinin fiyatı sıradan bir oyuncak alışverişini gölgede bırkacak cinsten. Özellikle de lisanslı bir bebek yaklaşık 350 lirayken yanında ekstra kıyafeti veya aksesuarı bulunan barbie bekelerin fiyatı 700-1500 lira arasında değişiyor.

Her çocuğun istediği akülü arabalar ise aile ekonomisini zorlayacak cinsten ebeveynlerin karşısına çıkıyor. Markasına göre değişkenlik gösteren akülü araçlar yaklaşık 10 bin liradan başlıyor. Ayrıca internette lüks bir araç markasının çift kişilik akülü aracı yaklaşık 40 bin lira civarında satılması görenleri hayrete düşürüyor.

Kayserililerin eski ve yeniyle imtihanı!

Erkek çocuklarının ilgi gösterdiği örümcek adam figürü ise 600 liradan satılıyor. Kız ve erkek çocuklarının ilgi odağı Şirinler karakterlerinin 6'lı figür seti ise 1200 liradan satılıyor.

Aileler ise çocuklarının ahşap oyuncaklar ile oynamasını özellikle sağlık açısından tercih ediyor. Ahşap setler diğer oyuncaklara göre daha ekonomik gibi görünse de oyuncak fiyatlarındaki artış ile çocukların diğer renkli oyuncaklara yönelmesi ebeveynleri de arada bırakıyor.