Kayserililer dikkat - Sakın bunu almayın - Uzmanlar uyarıyor!

Kayseri'de son zamanlarda baş gösteren altın bilezik furyası sürüyor. Yatırımını üzerinde taşımak isteyenlerin başvurduğu bileziklerde yeni moda modeller belli olurken uzmanlar özellikle o modelin alınmamasını öneriyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat - Sakın bunu almayın - Uzmanlar uyarıyor!

Kayseri’de sık sık değişen dönemin favorilerinin yerini bu kez bambaşka iki bilezik türü aldı. Kayseri’de adeta moda haline gelen bu bilezik modellerinin isimleri ‘Kibrit’ ve ‘Ajda’. Ancak Ekonomist İslam Memiş özellikle ajda modelin alınmamasını önerdi.

Kayserililer dikkat - Sakın bunu almayın - Uzmanlar uyarıyor!

Kayseri’de altın bilezikte yeni furya başladı. Sık sık değişen dönemin favorilerinin yerini bu kez kibrit ve ajda bilezik modelleri aldı.  
Bu modeller altın bilezik takmayı sevenlerin herkesin yeni gözdesi oldu. Sarraflar vatandaşların Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası yatırımlarını üzerinde taşımak istemesi sebebiyle bilezik modellerine akın ettiğini ifade ederken uzmanlar da bir taraftan uyarılarda bulunuyor.

Ekonomist İslam Memiş, ajda bileziği alımı konusunda yatırımcılara temkinli olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Altın alımı konusunda araştırma yapan yatırımcılara, ekonomist İslam Memiş’ten önemli bir uyarı geldi. İslam Memiş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yatırımcılara gram altın biriktirmelerini, ajda bileziği almaktan kaçınmalarını önerdi. Ayrıca Memiş, ‘Bes mi, Ajda bilezik mi?’ sorusuna ‘Bes’ yanıtını vererek tercihini belirtti. 

Ajda bilezik nedir?

Ajda bileziği, 22 ayar altından üretilerek ve isteğe bağlı olarak farklı gram ağırlıklarında hazırlanıyor. Standart bir Ajda bileziğin ağırlığı yaklaşık 8 gramdır ve günlük kullanım için uygundur.