Kayseri'ye 1 milyar 477 milyon TL'lik eğitim bütçesi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in teşrif ettiği ve Spor Salonu'nu Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Osman Ulubaş Eğitim Kompleksi açılış törenine katıldı.

Kayseri'ye 1 milyar 477 milyon TL'lik eğitim bütçesi

KAYSERİ’YE 1 MİLYAR 477 MİLYON TL’LİK EĞİTİM BÜTÇESİ

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kayseri’nin eğitimde adından söz ettiren çok önemli şehirlerden bir tanesi olduğunu söyleyerek, “Buraya gelirken Kayseri’nin 690 milyon TL’lik eğitim alanında yatırım bütçesi vardı. Bugün 740 milyonluk ilave yatırım ve 47 milyonluk da okulların temel ihtiyaçları ile ilgili bütçe olmak üzere mevcut 690 milyonluk bütçeyi 1 milyar 477 milyon TL’ye çıkartmış bulunuyoruz. Bu yatırımlarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

BAKAN ÖZER’DEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A TEŞEKKÜR

Bakan Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’ye en çok yakışan sıfatın hayırseverler şehri olduğunu ifade ederek, “Burada, çok keyifli bir günde, neşeli bir vaziyette Osman amcamızın yapmış olduğu okulların açılışı için bir aradayız. Allah kendisine uzun ömürler versin, kesesine bereketler versin. Uzun uzun ömrü içerisinde nice hayrılar versin diye dua ediyoruz. Bu şehrin adı ticaret şehri, sanayi şehri. Eski kitaplarda makarr-ı ulema diye geçer. Ama günümüzde en çok yakışan sıfat hayırseverler şehri demek. Allah kendilerinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı İçin Tıklayın
1
2
3
4
5
6