'Kayseri yaşanabilir bir şehir'

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde konuşan Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın burada önemli açıklamalarda bulundu. Aydın Kayseri'nin 30 büyükşehir arasından İstanbul, İzmir ve Ankara'yı çıkardıktan sonra yaşanabilecek en güzel şehir olduğunu ifade etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

'Kayseri yaşanabilir bir şehir'

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Burada gazetecilere önemli açıklamalarda bulunan Aydın, Kayseri’nin suç oranına bakıldığında yaşanabilecek en güzel iller arasında olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasına basınla takım arkadaşı olduklarını ifade ederek başlayan Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın yeniden Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı seçilen Metin Kösedağ’ı tebrik ederek teşekkürlerini iletti.

Bayram için tedbirlerimizi aldık!

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi alınan tedbirlerle ilgili açıklamada bulunan Aydın, ‘Bu Kurban Bayramı hem okulların tatil olduğu cuma gününe ve pazar gününde bayram günü çok sıkışık. Yani biz cuma akşamı ve cumartesi günü çok yoğun bir trafik bekliyoruz. Bu sebepten dolayı özellikle doğu, batı aksi dediğimiz bizim Malatya yolu güzergâhı. Pınarbaşı ve oradan devam eden akşam. Gerek Sivas yolunda ve Ankara yolunda,  Adana yolunda çok fazla tedbirler aldık. 192 ekibimiz günlük olarak ortalama orada görev alacaklar. Bayramı gerçekten bayram gibi yaşayabilmemizin en büyük sebeplerden bir tanesi kazasız, belasız yaşamak’ dedi.

Uyuşturucu ile mücadelemiz sürüyor!

Kayseri’de uyuşturucu oranının aşırı olmadığına dikkat çeken Emniyet Müdürü Aydın, ‘Bu şehirde ipin ucu kopmuş bir uyuşturucu sorunu yok. Ama hiç yok dersek yalan olur. Geldiğimizden beri zaten gerek Sayın Valimin gerekse de bizim mücadelemizi sahada görüyorsunuz. Buradaki mücadelemiz 24 saat aralıksız devam edecek. Ya yapmayacaklar. Ya da yaparlarsa bunun bedelini ödeyecekler. Bizim o konuda hiçbir toleransımız yok. Bu konuda da çok sert davrandığımız veya çok sert olduğumuzla ilgili eleştirilere de kulaklarımızı tıkamış durumdayız. Bunu da net bir şekilde söylüyorum. Uyuşturucuyla mücadelede nasıl olması gerekiyorsa biraz daha sert bir şekilde mücadelemiz devam edecek. Biz onları okulların çevresine kesinlikle yanaştırmayacağız. Her gün okulların etrafında ekiplerimiz dolaşıyor. Her gün uyuşturucuyla ilgili mücadelemiz ve operasyonlarımız devam ediyor. Bunları sizinle haftalık olarak paylaşıyoruz zaten. Biz bu şehirde kesinlikle ama kesinlikle bu konuda çok net uyuşturucu sattırmayacağız. Ve bununla ilgili ne gerekiyorsa da gereğini yapacağız. Yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. O konu bizim kırmızı çizgimiz. Biz o mücadeleyi kutsal bir mücadele olarak görüyoruz. Tıpkı terör örgütleriyle mücadelemiz nasıl kutsalsa bizim için uyuşturucuyla mücadelemizde kutsal o konuda hiçbir şekilde tavizimiz yok bizim. Görmemezlik gibi bir lüksümüz yok.  Ve bunda da bize çok fazla miktarda basın mensuplarının özellikle yardımlarını görüyoruz. Vatandaşlarımızın çok fazla yardımları var. Muhtarlarımızın çok fazla yardımları var. Ama esas en büyük yardımı biz şu ana kadar annelerden aldık. Bu şekilde çalışmaya da devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.

Bu şehrin huzurunu kimse bozamaz!

Kayseri’de son günlerde terör örgütlerine yapılan operasyonlarla ilgili konuşan Aydın, ‘Kayseri’de uyuyan hücre evleri olup olduğunu da biliyoruz. Burada güzel bir istihbarat örgütümüz var. Gerek MİT’le gerek jandarmayla gerekse de emniyet istihbaratı çok güzel çalışıyor burada. Çalışmalar da devam edecektir. Ve bizim operasyonları olgunlaştırma sürecimiz var. Ama eğer tehlike yakınsa da hemen direkt operasyona geçeriz. Bunun kararı bizim tarafımız net bir şekilde verilir. Diğer kurumlarla olsun ben burada kendilerine teşekkür ediyorum. Bu şehrin kimse huzurunu bozmasına müsaade etmeyeceğiz’ diye konuştu.

Kayseri yaşanabilecek en iyi şehir!

Kayseri’deki suç oranlarına dikkat çeken Aydın, ‘Asayiş konusunda özellikle şu anda en iyilerden birisiyiz. Bakın bir taraftan bunu kabul etmek lazım. Yani sizi 30 büyükşehir içerisinde sınıflayabiliriz. Bunların içerisinde Ankara, İstanbul, İzmir’i çıkalım. Kalan 27 il içerisinde en huzurlu şehir diyebilirim ben bu konuda.  Burada hiç suç işlenmiyor mu? Hayır. Suç işleniyor. Elbette ki suç işleniyor ama geldiğimiz günden beri bir şey yapmaya çalışıyoruz burada. Vatandaşın normal sokaktaki vatandaşın huzurunu bozacak kim varsa, ne varsa onların tamamı bir şekilde hayatın içerisine arınmasını sağlıyoruz. Bir kız çocuğu burada şu anda eğer arkasına bakarak yürüyorsa burada bir sorunumuz var demektir’ ifadelerinde bulundu.

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın’a ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise, ‘Malumunuz 2 Mayıs seçimlerinden sonra tekrar Kayseri Gazeteciler Cemiyeti olarak görev aldık. Tabii ki bizden önce de Sayın Müdürüm Kayseri’de göreve başladı. Tabii ki önce kendisine hayırlı olsun diyorum. Kendisini de ilk kez Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde ağırlamaktan şeref duyuyoruz. Kayseri için önemli hizmetler yapacağına inanıyoruz. Kayseri medyasıyla da geri geldiği günden bu yana sıcak ilişkileri kurup hiçbir zaman bilgi akışına ara vermeden bu anlamda da bize son derece olumlu bir şekilde destek olduğu için de kendisine şükranlarımı sunuyorum’ dedi.