Kayserili Vatandaşlara Bayram Öncesi Uyarı!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayramda seyahate çıkacak Kayserili vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Uzmanlar, uzun yola çıkmadan önce araçların bakımının yapılmasının, kazaların önlenmesinde büyük rol oynadığını vurguluyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayserili Vatandaşlara Bayram Öncesi Uyarı!

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bayramda seyahate çıkacak Kayserili vatandaşlar hazırlıklarını yapmaya başladı. Uzmanlar, uzun yola çıkmadan önce araçların bakımının yapılmasının, kazaların önlenmesinde büyük rol oynadığını vurguluyor. Özellikle kış aylarında sık kullanılmayan ve uzun yolculuklara daha az çıkan araçların kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirten uzmanlar, lastik durumu, fren balataları, fren hidrolik sıvısı, motor yağı ve antifrizin kontrol edilmesinin önemine dikkat çekiyor.

Kayserili Vatandaşlara Bayram Öncesi Uyarı!

Öncelik Yolcu Güvenliğinde Olmalı

Bayram yolculuğu öncesinde araç bakımında önceliğin yolcu güvenliğinde olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, şu önerilerde bulunuyor:

‘Araçların bayram öncesinde mutlaka bazı bakımlarının yapılması gerekiyor. Öncelikle yolcu güvenliğini riske atabilecek unsurların kontrol edilmesi şart. Araçların lastik durumları, fren balataları, fren hidrolik sıvısı, motor yağı ve antifrizi kontrol ettirilirse, yolculuk daha güvenli olur. Yürür aksamı doğrudan etkileyen parçaların kontrolü en önemli adım. Tüm bu kontrollerin yapılması önerilir. Araçların marka ve modeline göre maliyetler farklılık gösteriyor. Ortalama bakım maliyeti 2 bin 500 TL civarındayken, daha üst segment araçlarda bu rakam 10 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. Motor yağı veya sıvı bakımları ihmal edildiğinde, motor içinde geri dönüşü olmayan hasarlar oluşabilir. Ancak her şeyden önemli olan yolcu güvenliğidir. Uzun yola çıkarken aracın motor yağını değiştirmediğinizde motor zarar görebilir, ancak fren hidrolik sıvısını değiştirmediğinizde, fren balatalarını kontrol ettirmediğinizde ya da lastiklerin durumuna bakmadığınızda, Allah korusun, kazaya sebebiyet verebilir ve can kaybına yol açabilir. En önemli husus da budur.’

Kayserililer araç bakımınızı ihmal etmeyin, öncülüğünüz güvenliğiniz olsun!