Kayseri Rekor Kırıyor

Türkiye'nin gözde turizm merkezi, Kayseri'nin incisi Erciyes turizmde bu yılda rekor kırdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri Rekor Kırıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 2024 yılının yeni turizm rekoru verileri açıklandı. Türkiye’nin gözde turizm merkezi, Kayseri’nin incisi Erciyes turizmde bu yılda rekor tazeledi. 

Kayseri Rekor Kırıyor

Türkiye’nin en önemli turizm noktalarında olan Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sene yerli ve yabancı turist rekoru kırıldı. 123 Bin turistin ziyaret ettiği Erciyes Kayak Merkezinde, her geçen gün yerli ve yabancı ziyaretçi sayısı artmaya devam ediyor. 

Kayseri Rekor Kırıyor

Erciyes’e Yerli ve Yabancı Akını

Kayak severlerin ilk tercihleri arasında yer alan Erciyes Kayak Merkezi, bu sene de gördüğü yoğun ilgiyle kendi rekorunu tazeledi. 

Gelecek sezon İskandinav ülkelerinden de ziyaretçi ağırlamaya hazırlanan Erciyes, 112 kilometrelik pistleri ve 19 mekanik tesisinin yanı sıra 3 bin 400 metre rakıma ulaşan teleferik hatları ile yeni sezonda da rekor kıracak gibi görünüyor. 

Kayseri Rekor Kırıyor
Turizme yeni kazandırılan Soğanlı Vadisi’nin de Erciyes’e turist kazandırdığı gözlemlendi.

İlk yılında 15 binin üzerinde ziyaretçiyi kendine çekmeyi başaran vadi, sıcak hava balonu turları ile Nevşehir’ e de rakip görülüyor.

Kayseri Rekor Kırıyor 

Türkiye Turistlerin Tercih Noktası

Turizm Bakanlığı sayfasından yaptığı paylaşımda, 'Ülkemizde 2024 yılının ilk iki ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 arttı ve 4 milyon 341 bin 606 oldu. Şubat'ta ise yabancı ziyaretçi rakamı 2 milyon 294 bin 579 olurken artış oranı da yüzde 22, 68 olarak gerçekleşti' ifadelerine yer verdi.