Bursa'yı değil Kayseri'yi tercih ettiler!

Kış turizminin öncülerinden olan Kayseri kış tatili yapmak isteyenlerin tercihi oldu. Bu kış boş kalan Bursa Uludağ'ın maliyetlerin de etkisiyle üzerini çizen tatilciler Erciyes Kayak Merkezi'ni tıka basa dolduruyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Bursa'yı değil Kayseri'yi tercih ettiler!

Kış turizmiyle ünlü Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi kış tatili yapmak isteyenlerin tercihi oldu. Uludağ’da kayak yapmak isteyen tatilciler Erciyes Kayak Merkezi’ne yöneldi. Ucuzluğu ve eğlenceli yönüyle dikkatleri çeken Erciyes Kayak Merkezi ziyaretçilerinin büyük beğenisini topluyor.

Bursa'yı değil Kayseri'yi tercih ettiler!

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden olan Uludağ’da sezonun bitmesiyle birlikte pistler boş kalırken, oteller kapıları bir sonraki sezona kadar kapattı. Otel temsilcileri fiyatların çok yüksek olmasından kaynaklı yüzde 30 dolulukla sezonu kapattıklarını belirtiyor.
Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 4, en yüksek sıfırın üstünde 4 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar yağışının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’nde ise kar yağışı halen sürüyor. Yetkililer merkezin X platformundaki resmi hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla sezonun hala devam ettiğine dikkat çekerek, ‘Hep dediğimiz gibi baharda kayak bir başkadır, Dağın seni çağırıyor. Yeni karla tekrar buluş’ çağrılarında bulunuyor.

Erciyes’e günübirlik çıkmanın maliyeti ne kadar?

Öncelikle, Erciyes’e nasıl gidileceği önemlidir. Şahsi aracınız ile gidecekseniz eğer merkezden Erciyes 25 km uzaklıkta olup ortalama gidiş geliş 120-150 TL arasında tutmaktadır. 

Taksi ile Erciyes’e gitmek isteyenler için ise tutar 600 TL’dir. Gidiş dönüş toplam 1200 TL tutmaktadır. 

Toplu taşıma minibüs yada otobüs ile Erciyes’e gitmenin ücreti ise 6,25 TL ile 36,75 TL arasında değişmektedir.

Erciyes’te yiyecek ve içecek için de bütçe ayırmak gerekir. Erciyes'te bulunan restoran ve kafelerde yemek yemek isteyenler için, sucuk ekmek fiyatı 120 TL ile 250 TL arasında değişmektedir. 

Son olarak, Erciyes'te kayak yapmak için kayak ekipmanı kiralamak gerekir. Kayak ekipmanı kiralama ücreti günlük ortalama 400 TL'dir. Ancak kendi kayak ekipmanı olanlar bu ücreti ödemek zorunda değildir.

Kayak kıyafeti olmayanlar için kıyafet kiralamanın ücreti ise 500 TL’dir.

Ayrıca harcama yapabileceğiniz diğer ürünler de şu şekilde fiyatlanmıştır.

Çay 10 TL
Su 20 TL
Kutu içecek 45 TL
Sıcak çikolata 60 TL
1 saatlik kızak kiralamak 150 TL
1 saatlik kızak eğitimi 1 kişi 2000 TL 2 kişi 3000 TL
Kızak bandı 100 TL (10 geçiş hakkı)
Halka Tatlı 20 TL
Kahve 70 TL
Teleferik 25 TL ( tek biniş)

Bütün bu faktörleri göz önüne alarak, Erciyes'e 1 günlük bir gezi yapmanın maliyeti tek kişilik olarak şöyle hesaplanabilir,

Kendi aracınızı kullanarak gidiş + kayak + sucuk ekmek + kutu içecek = 715 TL (ortalama)

Bu hesaplamalar, yaklaşık ve minimum maliyetleri göstermektedir. Daha lüks veya daha ekonomik seçenekler de mümkündür. Sizlerde fiyatlardan nasıl tercih edeceğinizi seçip bir günlük Erciyes maliyetinizi bulabilirsiniz.