Kayseri mi Sinop mu? – Bu yarış çok konuşulur!

Bir sosyal medya kullanıcısı X platformu üzerinden adeta bir yarış başlattı. Kayseri mi Sinop mu tartışmaları devam ediyor. Bu yarış çok konuşulur! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri mi Sinop mu? – Bu yarış çok konuşulur!

Sosyal medya kullanıcısının yaptığı paylaşım çok konuşuldu.

Bir sosyal medya kullanıcısının X platformu üzerinden yaptığı sosyal medya paylaşımında ‘Soldaki Kayseri mantısı, sağdaki Sivas mantısı. Sizce mantı hangi yöreye aittir?’ başlığıyla mantı fotoğrafları paylaştı. Vatandaşlar adeta sosyal medya paylaşımının altında yarışa girdi. Paylaşıma yorum yağdı.

Kayseri mi Sinop mu? – Bu yarış çok konuşulur!

Sosyal medya kullanıcısı mantının hangi yöreye ait olduğunu sordu ve ortalık karıştı. Bazı vatandaşlar mantının Kayseri’ye ait olduğunu belirtirken bazıları ise mantı tabii ki Sinop’un yorumlarında bulundu.

Paylaşımın gelen diğer yorumlar ise şu şekildeydi; ‘Saçmalamayın isterseniz icat çıkartmayın mantı Kayseri’nin’ , ‘Kayseri mantısını biliyorum ben Sivas’ta da mı var?’ , ‘Sivas'lı olarak tabi ki de Sivas mantısı’, ‘Mantı Kayseri'ye ait değil mi?’ , ‘Güzel yapan olduktan sonra memleket sormuyoruz, abanıyoruz; burnumuzdan sarımsaklı yoğurt gelene kadar da durmuyoruz’

Sosyal medya kullanıcısının yaptığı paylaşımda çoğunluk mantının Kayseri’ye ait olduğunu kabul etti. Bazı vatandaşlar ise ‘Bu yarış çok konuşulur ama hangisi güzel ise onu yerim’ dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz?