Kayseri'de Kurban Öncesi Açıklama - Fiyatlar kesinleşti!

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatlarını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayseri'de Kurban Öncesi Açıklama - Fiyatlar kesinleşti!

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların tavsiye fiyatlarını açıkladı. Kayseri Ticaret Borsası, Kırmızı Et Üreticileri Birliği ve Veteriner Hekimler Odası ile birlikte düzenlenen toplantıda merak edilen sorular yanıt buldu.

KTB Başkanı Recep Bağlamış, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi açıklamalarda bulunarak, 'Başkanlarımızla birlikte yapmış olduğumuz istişareler neticesinde, kurbanlık tavsiye fiyatları, 2024 yılı erkek büyükbaş canlı kilogram fiyatı 270 TL, damızlık vasfını yitirmiş dişi büyükbaş canlı kilogram fiyatı 220 TL, erkek küçükbaş canlı kilogram fiyatı 250 TL, damızlık vasfını yitirmiş küçükbaş canlı kilogram fiyatı  220 TL, büyükbaş hisse olarak 25 bin ile 30 bin TL arasında. Küçükbaş adet olarak kurbanlık 10 bin TL ile 20 bin TL arasında tavsiye fiyatları oluşmuştur. 

Kesim ücretlerinide açıklayan Başkan Bağlamış, Büyükbaş kesim ücreti 5 bin TL, büyükbaş paylama ve parçalama hisse olarak 3 bin beşyüz TL, küçükbaş kesim ücreti olarak 1000 TL, küçükbaş paylama ve parçalama ücreti 1000 TL olarak öngörülmüştür. 

Kıyma çekim ücreti kilogram başına 15 TL olarak belirlenmiştir. Tarım İl Müdürlüklerimizin belirlediği kesim alanlarında, belediyelerin belirlediği kesim alanlarında ve diğer tesislerde kurban kesim hizmeti şehrimizde verilecektir' dedi.