Kayseri'de Korkutan Oranlar

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, Kayseri genelinde de kendini göstermeye başladı. Bu duruma göre Kayseri'de son bir yılda 28 binden fazla çalışan bu durumdan etkilenerek işsiz kaldı. Kayseri'nin enflasyonla mücadelesi ve artan işsizlikle ilgili detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Korkutan Oranlar

Türkiye genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, Kayseri geneline de etki ederek birçok insanın işsiz kalmasına sebep oldu. Resmi verilere yansıyan bu duruma göre Kayseri’de son bir yılda 28 binden fazla işsiz kaldığı görüldü. 
Resmi verilere göre Kayseri’deki İşsizlik oranının artmasında iki önemli etken var. Birincisi ekonominin getirdiği yükleri şirketlerin kaldırmayarak küçülmeye gitmek istemesi, ikincisi ise ticaret şehri Kayseri’nin yavaş yavaş memurlar şehrine dönüşmesi.  

Kayseri'de Korkutan OranlarSGK Verilerine Göre 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun verilerine göre, Kayseri’de 2023 Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre zorunlu sigortalı kapsamındaki (4a) işçi sayısı yüzde 9,1 azalarak 283 bin 537 çalışana geriledi. Yani kentte çalışan sayısı son 1 yılda 28 bin 318 çalışan kişi azaldı. 4a kapsamında çalışanların sayısı incelendiğinde ise en fazla işini kaybedenlerin zorunlu sigortalı oldukları ortaya çıktı.

İşsizlik oranlarındaki artması ve çalışma hayatının ağırlaşmasıyla Kayseri’de iş arayan vatandaşlar için hayat şartları giderek zorlaşıyor.