'Din' İnsanların En Özgür Hissettiği Alanlardan Biridir!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın kaleme aldığı 'Halk kültüründe İslam: Popüler İnanışlar, klişe yorum ve uygulamalar' başlıklı köşe yazısını paylaştı. Aydın köşe yazısında, insanların en özgür olduğu alanlardan birinin din olduğunu ifade ederek, popüler inanışlar, klişe yorumlar ve uygulamalara değindi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

'Din' İnsanların En Özgür Hissettiği Alanlardan Biridir!

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aydın ‘Halk kültüründe İslam: Popüler İnanışlar, klişe yorum ve uygulamalar’ başlıklı bir köşe yazısını okurlarıyla paylaştı. Aydın, insanların en özgür olduğu alanlardan birinin din olduğuna dikkat çekerek, din üzerinden yapılan klişe yorumlara ve uygulamalara değindi.

Aydın Haber 7'de yer alan yazısının bir kısmında, siyasi veya askeri düzlemde, panoramik bir bakışla bireylerin gündelik yaşamına indirgendiğinde kayda değer sorumluluğun akıbetine dair detaylarla karşılaşmanın mümkün olduğunu ifade etti. Yazının başlığının bu sebeple ‘Halk kültüründe İslam: Popüler İnanışlar, klişe yorum ve uygulamalar’ belirlediğini ifade eden Aydın, bu yazıyı normalleşen, içselleşen, kültürleşen hatta gelenek haline gelen durumlara eleştirel bir gözle bakmak amacıyla yazdığını açıkladı.

Yayımladığı bazı Popüler İnanışlar, Klişe Yorum ve Uygulamaları sizler için derledik;

Allah’ın (C.C.) emir ve yasakları konusunda kendini özgür hissedenler,

İslam’ı çoktan seçmeli bir test gibi algılayıp emir ve yasaklar arasında seçim yapanlar,

Kendince emir ve yasaklar hiyerarşisi oluşturanlar (bazı emir ve yasaklara riayet etmeye çalışırken, bazılarının semtine bile uğramayanlar)

Müslümanlar yüzünden İslam'dan soğuduğunu iddia edenler,

Din şekilden ibaret değil insanın kalbi temiz olacak diyenler,

Dini gün ve gececiler (dini pratikleri yalnızca belirli gün ve gecelere hapsedenler).

Aydın’ın köşe yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ...