Kayseri'de İftar Davetleri Bütçeyi Zorluyor!

Kayseri'de iftar davetleri Ramazan ayının olmazsa olmazı… Enflasyonun artması ile gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışı, iftar davetlerinin bütçesini zorlamaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de İftar Davetleri Bütçeyi Zorluyor!

Kayseri’de iftar davetleri Ramazan ayında sık sık yapılır. Enflasyon ile birlikte gelen gıda fiyatı artışı bu sene Ramazan davetleri için bütçeleri zorluyor.

Bir araştırma şirketi tarafından 1577 kişinin katılımı ile Ramazan ayı oruca ilişkin kamuoyu araştırılması yapıldı. Yapılan bu araştırmaya göre, paylaşma ayı olan Ramazan’da katılımcıların yüzde 82’si iftara misafir çağıracağını, yüzde 18 ise çağırmayacağını ifade etti. Bu yüzde 18’lik kısım ekonomik nedenlerden dolayı iftara çağıramayacağını açıkladı.

Kayseri'de İftar Davetleri Bütçeyi Zorluyor!

Kayserili vatandaşlar Ramazan ayında, sofralarını sevdikleri ile paylaşır ve kalabalık sofralarda bir araya gelirler. Bu iftar sofraları adeta bir ziyafet havasında geçer. Çorbasından tatlısına, böreğinden çeşitli salatalara kadar sofrada her türlü yiyecek bulunur.  İftar menülerinde genellikle et ve tavuk yemekleri ana yemek olarak sofrayı süslerken, bu sene kırmızı ve beyaz ette yaşanan fiyat artışı vatandaşları zorluyor.

Kırmızı ve Beyaz Etin Fiyatları Bütçeyi Zorluyor

Kasaplarda kuşbaşı etin kilosu 500 TL civarında seyrederken, kıyma fiyatları da 450 TL civarında seyrediyor. Marketlerde dana kıymanın yarım kilosu 160 TL civarında, dana kuşbaşının yarım kilosu ise 180 TL civarında seyrediyor.  Tavuk fiyatları kilosuna göre 80 TL’den başlıyor ve 185 TL’ye kadar market raflarında yerini alıyor.

Kayseri iftar davetlerinin olmazsa olması ‘Fırın ağzı’ yemeği kırmızı ete gelen zamlardan nasibini alarak tavuk etiyle yapılmaya başlandı. Fakat 15 kişilik bir iftar yemeğinde ‘Fırın ağzı’ için sadece etin fiyatı 1500 TL’yi bulurken, sadece tavuk etinde fiyat 1200 TL’yi buluyor. Fırınağzının içine katılan domates, biber, sarımsak, soğan ve fırında pişirme tutarı ile birlikte bu miktar 300-500 TL arasında bir artış gösteriyor. Ana yemeğin yanına hazırlanan çorba, salata, börek ve tatlının fiyatları da düşünüldüğünde bir iftar davetinin maliyeti 2500-3000 TL arasında oynuyor.

Kayseri'de İftar Davetleri Bütçeyi Zorluyor!

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu Ramazan’da iftara misafir çağırabilecek misiniz? Yorumlarınızı bekliyoruz…