Kayseri'de Havalar Isındı, Sokak Hayvanları Tehlike Saçmaya Başladı

Kayseri'de havaların ısınmasıyla birlikte kırsal kesimlerde yaşayan sokak hayvanlarında tehlikeli bir böcek türü görüldü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de Havalar Isındı, Sokak Hayvanları Tehlike Saçmaya Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de havaların ısınmasıyla birlikte kırsal kesimlerde yaşayan sokak hayvanlarında tehlikeli bir böcek türü tespit edildi. Bu böcek türünün tek bir ısırığı bile köpeklere ve hatta insanlara viral, bakteriyel ve paraziter hastalıkları bulaştırma riski taşıyor.

Sıcak havada daha aktif görülüyor

Kayseri'de havaların ısınmasıyla birlikte kenelerin görülme sıklığında artış yaşanıyor. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan sokak hayvanlarında sıkça rastlanan keneler, sıcak havalarda daha aktif hale geliyor.

Keneler, sıcak havalarda daha aktif hale gelirken, köpekler, kediler ve insanlar için bir tehlike oluşturuyor. Tek bir ısırık bile viral, bakteriyel ve paraziter hastalıkların bulaşma riskini taşıyor.

Kayseri'de Havalar Isındı, Sokak Hayvanları Tehlike Saçmaya Başladı

Bu durum, özellikle kötü sağlık koşullarında yaşayan sokak hayvanları için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ayrıca, insanlar da yüksek otluk alanlarda dolaşırken dikkatli olmalı ve kenelerin ısırma riskine karşı önlem almaları konusunda uzmanlar uyarıyor.

Kedi veya köpekte kene görülürse ne yapılmalı?

Köpek ve kediye yapışmış kene görülmesi durumunda, bir veteriner hekime danışılmalı veya vakit kaybetmeden keneyi cımbız veya kene çıkarma aleti kullanarak dikkatlice çıkarmak tavsiye edilir. Kenenin çıkarılması sırasında kenenin başının deriye yapışmamasına dikkat edilmeli ve mümkünse başıyla birlikte çıkarılmalıdır. Kenenin deri içinde bırakılması enfeksiyona yol açabilir, bu nedenle çıkarılması önemlidir.