Kayseri'de döviz kuru ne durumda (30 Mart)

Döviz kuru faiz kararlarının etkisiyle kısa süreli düşüş yaşamasının ardından kademeli olarak tekrar yükselmeye başladı. Peki, dolar ve Euro bugün ne kadar oldu? 30 Mart güncel döviz kuru Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de döviz kuru ne durumda (30 Mart)

Geçtiğimiz hafta döviz kurunda, yaşanan düşüş sonrası dolar ve Euro kademeli olarak tekrar yükselmeye başladı. Özellikle uluslararası piyasalardaki gelişmelerin ve jeopolitik risklerin döviz kurlarını etkilediği ifade ediliyor. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik göstergeleri ve politik belirsizlikler de döviz kurlarının seyrini etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Dövizin yerel seçimlerden sonra yükseleceği iddiası yatırım yapmak isteyen vatandaşların döviz bürolarına akın etmesine sebep oldu. Döviz büroları önündeki ekranlardan dövizin iniş ve yükselişini anlık takip edenler, kur düşüşü oluşunca paralarını dövize çeviriyor. Döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluşturanların büyük çoğunluğu ise emeklilerden oluşuyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, doların 32 liranın üzerine çıkmasının Türkiye ekonomisi için endişe verici olduğunu ve bu seviyelerde kalmasını sağlamak adına sürpriz bir faiz artırımı yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

30 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 32,38
Satış: 32,41

Euro
Alış: 34,87
Satış: 35,19

Sterlin
Alış: 40,78
Satış: 41,21