Kayseri'de yeni moda bu oldu – Gören onu alıyor!

Kayseri'de bir süredir baş gösteren altın bilezik furyası sürüyor. Özellikle yatırımını üzerinde taşımak isteyenlerin başvurduğu bileziklerde yeni moda belli oldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de yeni moda bu oldu – Gören onu alıyor!

Kayseri’de sık sık değişen dönemin favorilerinin yerini bu kez bambaşka bir bilezik türü aldı. Kayseri’de adeta moda haline gelen bu bileziğin adı ‘Kibrit’ olarak bilinen desensiz düz bir bilezik. Peki Kayserililer neden bu modeli tercih ediyor? İşte detaylar…

Kayseri'de yeni moda bu oldu – Gören onu alıyor!

Kayseri’de altın bilezikte yeni furya başladı. Sık sık değişen dönemin favorilerinin yerini bu kez kibrit bilezik modelleri aldı.  

Altın bilezik takmayı sevenler burma, kelepçe, ajda gibi klasik modeller yerine yeni çıkan bu modele koşuyor. Kuyumcuların raflarını süsleyen kibrit model, herkesin yeni gözdesi oldu.

5 ila 60 gram arasında değişen ağırlıklara sahip olan kibrit çöpü bilezikler, hediye olarak da sıkça tercih ediliyor. İşçiliği bulunmayan bu model bilezik bozdururken değer kaybetmiyor ve yüksek kazançlar elde etmenizi sağlıyor.

Kibrit bilezik modelini yatırım yapan bir kadın, ‘Hem altın gibi görünmediği için hırsızından arsızından koruyor bana göre. Bir de biliyorsunuz Kahramanmaraş depremi oldu insanların tüm yatırımları enkaz altında kaldı. Biz de tedbirimizi alıp üzerimizde taşımaya karar verdik’ dedi.

Kayseri'de yeni moda bu oldu – Gören onu alıyor!

Sarraf Murat Polat bilezik furyasının başlama sebebi olarak Kahramanmaraş depremini işaret ediyor. Polat açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Bayanlarda öncelikle yatırım ve kullanım amaçlı düşünüldüğünde 22 ayar kibrit çöpü dediğimiz bilezikler öne çıkıyor. Bunlarda 10 gram-15 gram-20 gram olarak hazır olanları var. Bunlar iki gün sonra bir ihtiyaç olup da bozdurulduğunda en az zarar edeceği ve üzerinde taşınabilirliği olduğu için çok tercih ediliyor. Özellikle depremden sonra insanlar değerli ziynet eşyalarını üzerinde taşımak istiyor. Ellerinde bulunan altınlarını, dolarlarını, Eurolarını özellikle kibrit çöpü, burma bilezik gibi modellere dönüştürüyor’

Kibrit çöpü bileziklerin fiyatları ayarlarına göre değişiklik gösteriyor. 22 ayar kibrit model bileziğin fiyatı 25 bin bandında alıcısını buluyor.