Kayseri'de bulunan 34 Milyar TL'lik altın rezervi hangi aşamada?

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy Mahallesi'nde bulunan 34 Milyar TL değerindeki altın madeni kentte heyecan yaratmıştı. Konuyla ilgili çalışmaların hangi aşamada olduğu merak ediliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de bulunan 34 Milyar TL'lik altın rezervi hangi aşamada?

Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy Mahallesi'nde bulunduğu açıklanan 34 milyar Türk lirası değerindeki altın madeninin akıbeti merak ediliyor. Altın rezervine ulaşıldı mı, altının çıkarılması için çalışmalar hangi aşamada? İşte detaylar…

Kayseri'de bulunan 34 Milyar TL'lik altın rezervi hangi aşamada?

Geçtiğimiz mayıs ayında Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı Kaşköy mahallesinde 1.2 milyar dolar (34 milyar Türk lirası) değerinde altın rezervi bulunduğu açıklanmıştı. 

Geçtiğimiz Mayıs ayında Kayseri’nin Kocasinan İlçesine bağlı Kaşköy Mahallesi’nde çok büyük bir altın madenine ulaşıldığı açıklandı.
Kaşköy Mahallesi Muhtarı Hacı Soykarcı, büyük sevinç yaşadıklarını belirterek, son sondaj sayesinde bulunan madenin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti.

16 ton olduğu tahmin edilen rezervin güncel piyasa değerinin 1.2 milyar dolar yani 34 Milyar Türk lirası olduğu ifade edildi.

Çalışmalar ne durumda?

3 yılı aşkın süredir devam eden sondaj çalışmaları sonucu tespit edilen rezervin, bir an önce ekonomiye kazandırılması için çalışmalar hızlandırıldı.

Alınan son bilgilere göre, henüz tam olarak madene ulaşılmamış, ancak rezervle ilgili doğrulamalar yapılmıştı. Rezervin çıkarılıp işlenmesi için ise çalışmalar hızlandırıldı. Birkaç ay içerisinde bu rezervlerin çıkarılacağı ifade edilirken, hukuki süreçlerin de devam ettiği öğrenilirken, konuyla ilgili yeni bir açıklama yapılmadı.

Kaşköy Mahallesi nerede?

Kayseri’nin Kocasinan ilçesine bağlı bir mahalle olan Kaşköy Himmetdede Altın İşleme Tesisi’nin 11 kilometre yakınında bulunuyor. 

Çıkarılacak olan altının Kaşköy’ün ekonomik durumunu nasıl etkileyeceği de merak ediliyor.