Kart Aidatı Yükü Belinizi Bükecek!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, kredi kartı aidatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçük'ün açıklamalarına göre kredi kartı aidatları belinizi bükecek. Kredi kartı aidatlarına zam mı geldi? Tutarlar ne oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kart Aidatı Yükü Belinizi Bükecek!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Başkanı Levent Küçük, kredi kartı aidatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Küçük’ün açıklamalarına göre kredi kartı aidatları belinizi bükecek.

TÜDER Başkanı Levent Küçük, bankaların kredi kartı aidatlarından bu yıl 30 milyar TL'yi aşan bir miktar para toplayacağını duyurdu. Küçük, özel bankaların bu yıl kredi kartı aidatlarına yüzde 50 ila 70 arasında zam yaptığını belirterek, Türkiye'de 103 milyon aktif kredi kartı bulunduğunu ve bu kartlara bu yıl 30 milyar TL'yi aşan bir aidat yansıtılacağını ifade etti.

Kart Aidatı Yükü Belinizi Bükecek!

Özellikle pandemi sürecinden bu yana bankaların kârlılığının arttığı gözlemlenirken, bu durumun vatandaşlar üzerindeki mali baskıyı artırdığına dikkat çekiliyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, bankacılık sektörü 2023’te 603,6 milyar TL net kâr elde etti. Sektör 2022’de ise 431,6 milyar TL net kâr açıklamıştı. BDDK’nın verilerinden de anlaşılacağı üzere bankaların kârı her yıl düzenli bir biçimde artıyor. Ancak, iktidarın bu konuda adım atmaması ve muhalefetin çözüm üretememesi nedeniyle, vatandaşların bu duruma sessiz kalmak zorunda kalıyor.

Kart Aidatı Yükü Belinizi Bükecek!

Bu durum, vatandaşların üzerindeki ekonomik yükün arttığı bu dönem de, bankaların da hizmet sunmalarının ötesinde büyük kârlar elde etmek için kart aidatı almaları bellerini bükecek gibi görünüyor. Bazı bankaların yıllık olarak 400 TL'den başlayan kart aidatları talep ettiği, bazılarının ise bin 500 TL'ye kadar çıktığı gözlemlenirken, bankaların bu kârlılığına ek olarak kredi kartı aidatlarından elde edecekleri gelirin de artması bekleniyor.