Doların Yükselişi Devam Edecek Mi? - Uzmanlar Ne Diyor?

Döviz kuru haftanın son gününe durağan başladı. Dolar kuru bu hafta sınırlı olarak yükselmeye devam ederken, Euro tarihinin en yüksek seviyesine yerleşti. Peki, doların yükselişi devam edecek mi? Uzmanlar dolar hakkında ne diyor? 3 Mart güncel döviz fiyatları Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Doların Yükselişi Devam Edecek Mi? - Uzmanlar Ne Diyor?

Döviz kuru haftanın son gününe durağan başladı. Dolar kuru bu hafta sınırlı olarak yükselmeye devam ederken, Euro tarihinin en yüksek seviyesine yerleşti. Peki, doların yükselişi devam edecek mi? Uzmanlar dolar hakkında ne diyor? 

Uzmanlar döviz kurları için yerel seçimleri beklediklerini ifade ediyorlar. Kırılmanın yerel seçimelrden sonra başlayacağını söyleyen uzmanlar, doları tarihi seviyeleri göreceğinden söz ediyorlar.

Ünlü ekonomist Devrim Akyıl, dolar kurunun önümüzdeki dönemde 44 TL'ye ulaşacağı yönünde çarpıcı tahminlerde bulundu. Akyıl, Türkiye ekonomisindeki mevcut durumun ve yaklaşan yerel seçimlerin piyasalar üzerindeki etkisinin büyük merak konusu olduğunu belirtti. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamlarının piyasalar için belirleyici olmayacağını savunan Akyıl, Merkez Bankası'nın ve ekonomi yönetiminin politikalarına eleştiriler getirdi. Fiziki dolar talebindeki artış ve piyasalardaki ayrışmalar, Akyıl'ın dikkat çektiği noktalar arasında yer aldı. Akyıl, dolar kurunun yükseliş trendinin devam ettiğini ve teknik olarak 39 TL ile 44 TL seviyelerine ulaşmasının beklendiğini ifade etti. 

3 Mart Kayseri döviz alış – satış fiyatları

Dolar
Alış: 31,36
Satış: 31,38

Euro
Alış: 34,02
Satış: 34,07

Sterlin
Alış: 39,70
Satış: 39,76