Kayseri'de herkes onun için kuyrukta bekleyecek!

Sağlıklı yaşam tavsiyeleri veren Canan Karatay bu sefer de 'en sağlıklı et' diyerek hangi gıdayı mercek altına aldı? Canan Karatay sağlıklı kırmızı etin kuzu, keçi ve av hayvanlarında bulunduğunu ifade etti. Peki 'en sağlıklı et' tanımlamasına soktuğu gıda nedir? Kayserililer buna çok sevinecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

Kayseri'de herkes onun için kuyrukta bekleyecek!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlıklı yaşam tavsiyeleri veren Canan Karatay bu sefer de ‘en sağlıklı et’ diyerek hangi gıdayı mercek altına aldı?  Canan Karatay sağlıklı kırmızı etin kuzu, keçi ve av hayvanlarında bulunduğunu ifade etti. Peki ‘en sağlıklı et’ tanımlamasına soktuğu gıda nedir? Kayserili vatandaşlar buna hem sevinecek hem üzülecek. İşte detaylar..

Canan Karatay etin en sağlıklı hali dediği ‘Pastırma’ pişmemiş et olması nedeniyle tercih edilmesi gerektiğini söyledi. ‘En sağlıklı et’ kısmına sevinen vatandaş ‘Pastırma’nın kilogram fiyatını düşününce sevinci kursağında kalıyor.

Canan Karatay, sağlıklı kırmızı etin kuzu, keçi ve av hayvanlarında bulunduğunu da sık sık belirtiyor. Sade bir şekilde pişirilen kuzu etinin veya ev yapımı kıymalı köftenin sağlıklı pişirilmesiyle hiçbir kanserojen maddenin ortaya çıkmadığını belirtirken en sağlıklı et türünün de ‘Pastırma’ olduğunu dile getirdi.  

Peki pastırma’nın kilosu ne kadar oldu?

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Kayseri'nin göz bebeği pastırmaya ilgi de artıyor. Ramazan ayı öncesinde yoğun talep gören pastırmanın kilosu 750 TL'den satılırken, dilimi ise 7.5 TL'ye geliyor.