İslam Memiş'ten Gram Altınla İlgili Çarpıcı İddia!

Geçmişten günümüze en çok tercih edilen yatırım araçlarından çeyrek altına alternatif olarak üretilen 22 ayar 1 gram altın ile ilgili şaşırtan bir iddia ortaya atıldı. 22 Ayar Gram Altında Üretim Yasaklanıyor mu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haberlerinde...

İslam Memiş'ten Gram Altınla İlgili Çarpıcı İddia!

Son zamanlarda yükselişiyle dikkatleri üzerine çeken, küçük yatırımcının tercihi, 22 ayar gram altın güne yine yukarı yönlü başlarken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş fiziki altın hakkında daha önce de uyarılar yaptığını hatırlatarak, geçtiğimiz sene 0.25 ve yarım gram altın üretiminin durduruldu.

Önümüzdeki süreçlerde de 22 ayar 1 gram altının üretiminin durdurabileceğini iddia etti.
İslam Memiş Youtube kanalından yaptığı açıklamalarda “Ons altın 2027 dolar seviyesinde geçen haftaya kıyasla biraz satıcılı. Özellikle bu haftanın özelinde 2000 dolar destek seviyesi, yukarıda 2050 dolar direnç seviyesi... Bu hafta için 2000-2050 dolar aralığını takip edeceğimi belirtmek isterim. Özellikle gram altın TL fiyatı tarafında önümüzdeki haftalarda bir geri çekilme beklediğimi ifade ettim. Dün gram altında 14-15 liralık bir geri çekilme gördük. Yine ons altında gözümüz. Kısmi olarak geri çekilebilir ondan sonra tekrar hem ons altında hem gram altında yukarı yönlü hareketler göreceğiz."

Düzenlemelerde Değişikliğe Gidilir mi?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "2023 yılında ithalatı dengelemek adı altında, altın ithalatına sınırlama, kota uygulaması gelmişti. Bu kota uygulamasıyla birlikte bir kilogram altına 3 bin dolar işçilik gelmişti. Bu işçilikler halen devam etmekte. Bu yasaklamalar iyi şeyler değil beraberinde işçiliği getiriyor. Talep çok olduğundan dolayı talep ve endişeyi beraberinde getiriyor. İnsanların yatırım araçlarına daha çok yönlenmesine sebep oluyor"