Kayserililer dikkat! Ölü adamın parmakları karşınıza çıkabilir

Kayseri'nin doğa harikası ormanları ve yeşil alanları, her mevsim binlerce doğa tutkununu ağırlıyor. Ancak, bu kez doğaseverleri şaşırtacak bir keşif yapılabilir. Ölü adamın parmakları her an karşınıza çıkabilir. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayserililer dikkat! Ölü adamın parmakları karşınıza çıkabilir
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin doğa harikası ormanları ve yeşil alanları, her mevsim binlerce doğa tutkununu ağırlıyor. Ancak, bu kez doğaseverleri şaşırtacak bir keşif yapılabilir. Doğaseverler, orman yollarında yürüyüş yaparken veya piknik alanlarında dinlenirken her an karşılarına ölü adamın parmakları çıkabilir. 

Çürüyen ağaç kütüklerinden besleniyor

Çürüyen ağaç kütükleri ve odun tabanlarından büyüyen ve yaygın olarak ‘ölü adamın parmakları’ olarak bilinen Xylaria polymorpha mantarı, bu ormanlarda sıkça rastlanan bir mantar türüdür. Bu ilginç mantar türü, uzun ve ince yapılarıyla tanınır ve çürüyen çürüyen ağaç kütükleri ve çürüyen odun tabanlarından besleniyor.

Kayserililer dikkat! Ölü adamın parmakları karşınıza çıkabilir

Zehirli olduğu biliniyor

Kayseri’de doğaseverlerin her an karşılaşabileceği ölü adamın parmakları siyah ve buruşuk görünümüyle ilk bakışta ürkütücü bir görünüme sahip olabilir. Doğada nadir görülen bu mantar türü zehirli olduğu ve yenilmemesi gerektiği yönünde uyarılar geldi. Bu mantar türü genellikle nemli ormanlık alanlarda ve bahçelerde bulunur. İddiaya göre çürüyen ağaçlardan çıkan bu ilginç mantar, doğanın döngüsünde organik malzemelerin parçalanmasına ve toprak verimliliğinin artmasına katkı sağladığı söyleniyor.