İş Arayanlar Dikkat! - Sağlık Bakanlığı 8 Bin Personel Alacak!

Sağlık Bakanlığı iş arayanları sevindirecek o haberi paylaştı. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre 8 bin hastane personeli alınacak. Peki Türkiye genelinde personel alım koşulları ne olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

İş Arayanlar Dikkat! - Sağlık Bakanlığı 8 Bin Personel Alacak!

Sağlık Bakanlığı iş arayanları sevindirecek o haberi paylaştı. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarına göre 8 bin hastane personeli alınacak. Personel alım koşulları ne olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısında verdiği sağlıkta 35 bin atama müjdesinin detayları belli oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına göre 15 bin hemşirenin ataması yapılacak. Bu açıklamanın ardından Türkiye’nin çeşitli hastanelerinde görevlendirilmek üzere 8 bin işçi alımı yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kontenjanlar konusunda net bir açıklama yapmadı, fakat genel olarak iş istihdam türleri şöyle; temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı, hasta karşılama ve yönlendirme servisi, elektrikçi, inşaat boyacısı, boyacı, marangoz, ısıtma ve sıhhi tesisatçı, bilgisayar sistem kurulum bakım onarım ve arıza giderme elemanı ve biyomedikal cihaz teknolojileri servis destek elemanı olmak üzere şekilleniyor.

İş Arayanlar Dikkat! - Sağlık Bakanlığı 8 Bin Personel Alacak!

Kimler Başvurabilir?

Başvuracak personel adaylarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, vatandaşlık haklarından mahrum olmaması, 18-40 yaşları arasında olması ve erkek adayların askerlik hizmetini tamamlamış olması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı’nda çalışacak adayların KPSS puanlarına gerek yoktur. Alımlar kura ile gerçekleştirilecektir.

Başvurular Ne Zaman?

Sağlık Bakanlığı’nın 8 bin işçi alımı çerçevesinde Şubat ayında duyuru yapılması bekleniyor. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılacaktır.