Evlenmek İsteyenler Bir Daha Düşünsün - Dudak Uçuklatan Maliyetler!

Türkiye'de evlenmek, aile kurmak ve düğünler, toplumsal ve kültürel önemi olan bir olaydır. Her yıl ortalama 600 bin çiftin evlenmesiyle, düğün sezonları büyük bir hareketlilik ve heyecan yaratır. Fakat dudak uçuklatan maliyetler evlenmek isteyecekleri bir kez daha düşündürecek gibi görünüyor. 2024 yılında evlenmenin maliyeti ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Evlenmek İsteyenler Bir Daha Düşünsün - Dudak Uçuklatan Maliyetler!

Türkiye'de evlenmek, aile kurmak ve düğünler, toplumsal ve kültürel önemi olan bir olaydır. Her yıl ortalama 600 bin çiftin evlenmesiyle, düğün sezonları büyük bir hareketlilik ve heyecan yaratır. Fakat dudak uçuklatan maliyetler evlenmek isteyecekleri bir kez daha düşündürecek gibi görünüyor. 2024 yılında evlenmenin maliyeti ne kadar olacak? Detaylar haberimizde...

Özellikle bahar aylarıyla birlikte düğünlerin artması beklenirken, hükümetin yeni evlenecek çiftlere sunacağı 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisi, sektörde büyük bir heyecan ve hareketlilik yarattı. Bu kredi, çiftlere ev kurmaları için önemli bir destek olacak ve sektörün büyümesine katkı sağlayacak gibi görünüyor.

Evlenmek İsteyenler Bir Daha Düşünsün - Dudak Uçuklatan Maliyetler!

Sektör temsilcileri, 2024'te düğün endüstrisinin önceki yıla göre %30 ila %40 arasında büyüyeceğini öngörüyorlar. Ayrıca, düğün mekânları, mobilya, beyaz eşya gibi temel ihtiyaçlar için belirlenen minimum fiyatlar da dikkat çekiyor.

2024 Yılı En Düşük Evlilik Maliyeti

Sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda 2024 yılında en düşük bütçeli bir yemekli düğün ve ev masrafları için ayrılması gereken para 420 bin TL olarak hesaplandı.

Evlenmek İsteyenler Bir Daha Düşünsün - Dudak Uçuklatan Maliyetler!

Bu yıl için en temel ihtiyaçlar için minimum fiyatlar şu şekilde belirlendi; Düğün için 30 bin TL, yemekli düğün için 150 bin TL, mobilya için 150 bin TL, beyaz eşya için 74 bin TL ve züccaciye için 45 bin TL.

Düğün endüstrisi, her yıl ortalama 600 bine yakın çiftin evlenmesiyle büyümeye devam ediyor. Geçen yıl, bir çiftin ortalama düğün harcaması 250 bin TL olarak hesaplanırken, ev kurma maliyeti ise 650 bin TL'ye kadar çıkabiliyor. 

Sektördeki bu büyüme ve hareketlilik, düğün mekânlarından mobilya ve beyaz eşyaya kadar birçok sektörü etkiliyor.