İlçeler için karar günü!

AK Parti'nin merakla beklenen ilçe belediye başkan adayları için karar günü geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

İlçeler için karar günü!

AK Parti’nin merakla beklenen ilçe belediye başkan adayları için karar günü geldi. AK Parti’nin ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve İl Başkanı Fatih Üzüm Ankara’ya çağırıldı. 

Kayseri’de 31 Mart yerel seçimler öncesi siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Aday Tanıtım Toplantısı ile AK Parti’nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı mevcut başkan Memduh Büyükkılıç olmuştu. Büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından ilçelerde de belediye başkan adayları merakla bekleniyor. Tüm il ve büyükşehir adaylarını açıklayan AK Parti, diğer ilçeler için hazırlıklara başladı.

AK Parti’de geçtiğimiz günlerde heyecanla beklenen ikinci aday tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’nin de aralarında bulunduğu 48 ilin adaylarını tek tek duyurdu.

ATO Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıya açıklanacak adaylar ve il teşkilatları katıldı. Coşkuyla gerçekleşen aday tanıtım törenine Kayseri İl Teşkilatı damgasını vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan mevcut başkan Memduh Büyükkılıç’ın adaylığını resmen duyurmuş oldu.

Büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanmasının ardından ilçe belediye başkan adayları da merakla bekleniyor. 

30 Ocak tarihinde seçim beyannamesini sunacak olan AK Parti’nin Kayseri’de merkez ve civar ilçe belediye başkan adayları ile ilgili son karar verilecek. Yapılan anketler ve temayül yoklama sonuçlarına göre verilecek olan kararın son aşamasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve ilçe başkanları Ankara’ya çağrıldı. Edinilen bilgilere göre Kocasinan, Melikgazi ve Talas’ta mevcut başkanların devam edeceği diğer ilçelerde ise bazı değişikliklerin yapılacağı tahmin ediliyor.

Aday listelerinin en geç 20 Şubat tarihinde verilmesi gerekiyor.