Ölümcül Yeni Salgın – Zombi Virüsü

Bilim insanları bağışıklık sistemimizin hiç görmediği ölümcül yeni bir virüse karşı uyardı… Detaylar haberimizde…

Ölümcül Yeni  Salgın – Zombi Virüsü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilim insanları ölümcül yeni salgına karşı uyardı. Bilim insanları iklim değişikliğinden kaynaklı kuzey kutuplarında toprakların erimesi ile toprakta donmuş olan virüslerin ortaya çıkabileceğini ve ölümcül bir salgına yol açabileceğini söylüyor.   

Aix-Marseille Üniversitesi profesörü olan Jean-Michel Claverie kuzey kutbundan alınan örnekleri test etti ve hala bulaşıcı olduklarını keşfetti. 

Ölümcül Yeni  Salgın – Zombi Virüsü

‘Methuselah mikropları’ diğer bir adıyla ‘Zombi Virüsler’ kuzey kutbundaki donmuş toprakların erimesiyle ortaya çıkabilecek bir virüs olduğu açıklanıyor. Konuyla ilgili Claverie , "Şu anda pandemik tehditlere ilişkin analizler güney bölgelerde ortaya çıkıp daha sonra kuzeye yayılabilecek hastalıklara odaklanıyor. Buna karşılık, kuzeyde ortaya çıkıp güneye doğru ilerleyebilecek bir salgına çok az önem veriliyor ve bunun bir ihmal olduğuna inanıyorum. Orada insanlara bulaşıp yeni bir hastalık salgını başlatma potansiyeline sahip virüsler de var." dedi. 

Claverie İngiliz Guardian gazetesine yaptığı açıklamada kuzey kutbundaki donmuş toprakların karanlık soğuk ve oksijensiz olmasını vurgulayarak ‘İzole ettiğimiz virüsler yalnızca amipleri enfekte edebiliyordu ve insanlar için hiçbir risk oluşturmuyordu. Ancak bu, şu anda toprakta donmuş olan diğer virüslerin insanlarda hastalıkları tetikleyemeyeceği anlamına gelmiyor. Örneğin, iyi bilinen insan patojenleri olan çiçek virüsü ve herpes virüslerinin genomik izlerini belirledik. Permafrost ile ilgili en önemli nokta, soğuk, karanlık ve oksijenden yoksun olmasıdır; bu da biyolojik materyalin korunması için mükemmeldir. Bir yoğurdu permafrost'a koyabilirsiniz ve 50 bin yıl sonra hâlâ yenilebilir olabilir.’ dedi.